Bretonse Appeltaart is een heerlijke Franse appeltaart met spijs. Geen ingewikkeld vlechtwerk met deeg bovenop, dus het maken van deze heerlijk herfstige taart is een fluitje van een cent!
Bretonse Appeltaart
Het deeg van de Bretonse appeltaart is heerlijk kruimelig, rijk en boterachtig. Het wordt gemaakt van ‘pâte sablée’, wat een soort van shortbread deeg is. Het is bij dit recept dus belangrijk om koude boter te gebruiken voor de korst.
De Bretonse appeltaart wordt soms ook ‘Tarte Bretonne’ genoemd of ‘Tarte aux Pommes à la Bretonne’, wat verwijst naar de regio in West-Frankrijk. Bretagne licht in de buurt van Normandië, waar een andere klassieker met appel vandaan komt: Kip à la Normande.
Naast appels en een goede korst vind je in een Bretonse appeltaart nog een fantastische smaakmaker: spijs! Soms alleen op de bodem, maar in ons recept mengen we de spijs met de vulling, wat het allemaal nog lekkerder maakt.
Appeltaart met Spijs
Een Bretonse appeltaart is dus een appeltaart met spijs. Als je de ingrediëntenlijst van ons recept bekijkt, zie je daar geen spijs tussen staan. Hoe dit zit? We maken heel simpel zelf spijs. Je vindt het recept daarvoor ook al los op deze site: zelf amandelspijs maken. Aangezien we het spijs meteen gaan verwerken, maken we het tegelijkertijd met de vulling. Simpel en makkelijk. Je kunt ook spijs kopen in de supermarkt, maar die moet je vaak eerst nog losser maken met ei, omdat het te stijf is geworden.
Pin dit recept voor Bretonse Appeltaart!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.