Broodje tempeh met gesmolten kaas

Deel met vrienden en familie

Broodje tempeh met gesmolten kaas is een heerlijke smeuïg recept voor je lunch. Binnen 10 minuten klaar, mits je oven een beetje snel wilt opwarmen natuurlijk en anders is er altijd nog een tosti-ijzer!
Sommige recepten worden uitgebreid van tevoren bedacht, anderen ontstaan uit noodzaak. Dit broodje tempeh is er een uit de laatste categorie. Onverwachts was ik thuis voor de lunch. Met honger dook ik mijn koelkast in, in de veronderstelling dat ik niets in huis zou hebben.

In mijn koelkast vond ik twee producten die mij recent zijn opgestuurd: Boon tempeh en Cheese Sensation Nacho kaas van Grozette. Daarnaast lag er nog een half bosje koriander en had ik nog een bagel liggen. Leuk weetje: waar tempeh normaal gesproken van soja wordt gemaakt, maakt Boon tempeh van onder andere witte bonen.

Zo ving ik dus twee vliegen in één klap: nieuwe producten uitproberen en restjes opmaken. Oh ja, en ik hoefde ook niet naar de supermarkt! Toevallig niet dezelfde producten in huis? De volgende alternatieven werken ook heel goed:

Bagel: pistolet, witte boterhammen, panini broodjes of een Italiaanse bol.
Bonen tempeh: gewone tempeh, gehakt of vegetarische balletjes.
Nacho kaas mix: (jong) belegen of cheddar.
Koriander: rucola of fijn gesneden lente ui.

broodje tempeh met gesmolten kaas en koriander

Ingrediënten Broodje tempeh met gesmolten kaas

Lunch voor twee personen

2 afbak bagels
1 bakje bonen tempeh
half zakje Cheese Sensation Nacho kaas
klein bosje koriander
sambal naar smaak

(of natuurlijk de hierboven genoemde alternatieven)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een stukje bakpapier en snijd de bagels door. Bestrooi de onderste helft alvast met wat kaas.
  2. Bak de tempeh zoals wordt beschreven op de verpakking. In mijn geval 3 minuten met wat olie. Op het laatst voeg ik nog wat sambal toe en bak dit kort mee. Alle soorten tempeh kunnen wat mij betreft wel wat pittigheid gebruiken.
  3. Schep de tempeh bovenop de met kaas belegde bagels. Strooi er nog meer kaas overheen en flink wat koriander blaadjes.
  4. Dek af met het kapje en bak de bagels 3 minuten af in de voorverwarmde oven.

Geen oven? Of geen zin om lang te wachten? Gebruik dan een toaster of tosti-apparaat.

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close