Broodjes gevuld met shoarmagehakt

Broodjes gevuld met Shoarma gehakt
Heerlijke, zachte broodjes gevuld met shoarmagehakt. Kijk uit, ze zijn verslavend lekker. Na de eerste hap wil je blijven eten. Eet ze met een salade als maaltijd of gewoon zo uit het vuistje, als snack.

Naast een blik met Soto kruiden kreeg ik ook een zakje met shoarmakruiden opgestuurd van Euroma. Mijn eigen mix was toevallig op en ik besloot deze mix te gebruiken. Ik moet zeggen dat het heel goed smaakte en net zoals de mixen van Jonnie Boer bevat deze mix geen zout!

Mocht je na dit recept de smaak te pakken hebben en meer gevulde broodjes willen maken, probeer dan ook eens onze Kip Ketjap broodjes. Vind je zelf deeg maken toch nog teveel werk of gedoe, gebruik dan gewoon een pita en maak alleen het recept voor het shoarmagehakt!

Ingrediënten Broodjes gevuld met shoarma gehakt

Deeg
250 gr bloem
5 gr gist
1 eetlepel suiker
2 eetlepels olie + 1 theelepel (ik gebruik rijstolie, maar zonnebloem kan ook)
4 gr zout
135 ml volle melk (lauw warm)

extra olie

Shoarma vulling
250 gr gehakt
eetlepel shoarmakruiden
zout
1 rode puntpaprika (fijngesneden)
1 rode ui (fijngesneden)
half bosje koriander (fijngesnipperd)
3 plakjes cheddar kaas

Optionele afmakers: 
ei + sesamzaadjes

Bereiding

  1. Weeg alles voor het deeg af en doe bloem, gist, suiker, olie, en zout bij elkaar in een kom. Meng beetje bij beetje de melk er doorheen en kneed tot je een soepel deeg hebt. Met de hand 10-15 minuten, met de machine ongeveer de helft. Het kan een beetje plakkerig aanvoelen, maar dat mag.
  2. Vorm tot een bol. Vet een grote kom in met een klein beetje olie en plaats het deeg erin, dek goed af en laat op een warme plek in het huis een uur rijzen (of tot het verdubbeld is in omvang). Ondertussen gaan we verder met de shoarmavulling.
  3. Bak het gehakt in een pan met een beetje olie rul. Bestrooi tijdens het bakken met shoarmakruiden en zout (mits dit niet al in je kruidenmix zit). Haal het gehakt uit de pan en leg apart. Bak vervolgens de paprika en de rode ui in dezelfde pan, tot deze zacht beginnen te worden. Meng dit samen met de koriander door het gehakt en laat dit goed afkoelen.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier of, zoals ik graag met broodjes doe, een siliconen bakmat.
  5. Haal het deeg uit de kom en verdeel in zessen. Rol er mooi bolletjes van.
  6. Neem een bolletje deeg, druk het plat tot ongeveer een halve centimeter dik en een diameter van ongeveer 10 centimeter. Plaats een half plakjes cheddar in het midden en schep hierop wat gehakt.  Vouw goed dicht. Plaats op de bakplaat en druk met je hand voorzichtig plat. Het ziet er nu uit als een kleine pita.
  7. Herhaal dit voor alle bolletjes en dek ze vervolgens af met een theedoek. Laat dit 30 minuten rijzen.
  8. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Klop een eitje los, smeer de gevulde broodjes in met ei en besprenkel eventueel met wat sesamzaadjes.
  9. Bak in 10-12 minuten mooi goudbruin en gaar. Bedek direct met een schone doek, dan blijven ze lekker zacht!

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *