Broodjes gevuld met shoarmagehakt

Deel met vrienden en familie

Heerlijke, zachte broodjes gevuld met shoarmagehakt. Kijk uit, ze zijn verslavend lekker. Na de eerste hap wil je blijven eten. Eet ze met een salade als maaltijd of gewoon zo uit het vuistje, als snack.

Broodjes gevuld met shoarmagehakt

We maken voor deze heerlijke gevulde broodjes, zowel het deeg als de vulling. Lijkt veel werk, maar valt ontzettend mee. Zeker als je een mixer hebt met deeghaken, dan is het eigenlijk zo gepiept. Dek de broodjes na het bakken meteen af met een (schone) theedoek. Dit zorgt er voor dat ze niet uitdrogen en lekker zacht blijven. Kijk uit deze broodjes zijn verslavend lekker, voor je het weet sta je alweer deeg te kneden.

Mocht je na dit recept de smaak te pakken hebben en meer gevulde broodjes willen maken, probeer dan ook eens onze Kip Ketjap broodjes. Vind je zelf deeg maken toch nog teveel werk of gedoe, gebruik dan gewoon een pita en maak alleen het recept voor het shoarmagehakt!

Broodjes gevuld met Shoarma gehakt

Broodjes gevuld met shoarmagehakt

Heerlijke, zachte broodjes gevuld met shoarmagehakt. Kijk uit, ze zijn verslavend lekker. Na de eerste hap wil je blijven eten. Eet ze met een salade als maaltijd of gewoon zo uit het vuistje, als snack.
Porties 6 broodjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rijzen 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gr bloem
  • 5 gr gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels + 1 theelepel olie ik gebruik rijstolie, maar zonnebloem kan ook
  • 4 gr zout
  • 135 ml volle melk lauw warm
  • extra olie

Shoarma vulling

  • 250 gr gehakt
  • eetlepel shoarmakruiden
  • zout
  • 1 rode puntpaprika fijngesneden
  • 1 rode ui fijngesneden
  • half bosje koriander fijngesnipperd
  • 3 plakjes cheddar kaas

Optionele afmakers

  • ei
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Weeg alles voor het deeg af en doe bloem, gist, suiker, olie, en zout bij elkaar in een kom. Meng beetje bij beetje de melk er doorheen en kneed tot je een soepel deeg hebt. Met de hand 10-15 minuten, met de machine ongeveer de helft. Het kan een beetje plakkerig aanvoelen, maar dat mag.
  • Vorm tot een bol. Vet een grote kom in met een klein beetje olie en plaats het deeg erin, dek goed af en laat op een warme plek in het huis een uur rijzen (of tot het verdubbeld is in omvang). Ondertussen gaan we verder met de shoarmavulling.
  • Bak het gehakt in een pan met een beetje olie rul. Bestrooi tijdens het bakken met shoarmakruiden en zout (mits dit niet al in je kruidenmix zit). Haal het gehakt uit de pan en leg apart. Bak vervolgens de paprika en de rode ui in dezelfde pan, tot deze zacht beginnen te worden. Meng dit samen met de koriander door het gehakt en laat dit goed afkoelen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of, zoals ik graag met broodjes doe, een siliconen bakmat.
  • Haal het deeg uit de kom en verdeel in zessen. Rol er mooi bolletjes van.
  • Neem een bolletje deeg, druk het plat tot ongeveer een halve centimeter dik en een diameter van ongeveer 10 centimeter. Plaats een half plakjes cheddar in het midden en schep hierop wat gehakt. Vouw goed dicht. Plaats op de bakplaat en druk met je hand voorzichtig plat. Het ziet er nu uit als een kleine pita.
  • Herhaal dit voor alle bolletjes en dek ze vervolgens af met een theedoek. Laat dit 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Klop een eitje los, smeer de gevulde broodjes in met ei en besprenkel eventueel met wat sesamzaadjes.
  • Bak in 10-12 minuten mooi goudbruin en gaar. Bedek direct met een schone doek, dan blijven ze lekker zacht!
Auteur: Mariska
Gang: hapje, Snack
Keuken: fushion, Midden-Oosters
Trefwoord: broodje

Pin dit recept!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close