Heerlijke brosse pindakaas fudge, die ‘flaky’ is als je hem vastpakt, maar smelt in je mond. Heerlijke kleine traktatie voor iedereen die gek is op pindakaas. Slechts drie ingrediënten en een beetje zout heb je nodig voor dit super simpele recept.
Brosse Fudge
Deze fudge op basis van boter en suiker is anders dan de fudge die je van mij gewend bent. Waar de chocolade fudges met gecondenseerde melk plakkerig en smeuïg zijn, is deze fudge juist bros en flaky. Het doet mij een beetje denken aan een heerlijke pindakaas cookie dough. Klinkt goed toch?
Ingrediënten Pindakaas Fudge
voor ongeveer 24 blokjes
150 gr boter (ongezouten) (voor vegan gebruik je kokosolie)
150 gr pindakaas (zonder suiker, mag met óf zonder stukjes)
250 gr poedersuiker
2 snufjes zout
Zelf heb ik sowieso altijd al suikervrije pindakaas in huis, die vind ik zelf gewoon het lekkerste, maar voor dit recept is het wel extra handig om daarvoor te kiezen. De toegevoegde suiker maakt het namelijk al zoet genoeg, daar wil je niet ook nog pindakaas bij hebben die ook gezoet is.
overige benodigdheden: zeef, vorm/bak van ongeveer 20×10, plasticfolie
Bereiding
- Smelt de boter samen met de pindakaas en roer goed door. Zeef de poedersuiker hier boven en voeg ook het zout toe.
- Haal het pannetje van de warmtebron en schep goed door, tot alles vermengd is: je mag geen wit meer zien.
- Giet in je vorm of bak en bedek met een stukje plasticfolie. Plaats in de koelkast en laat minimaal een uur opstijven.
- Haal je pindakaas fudge uit de koelkast en laat 2-3 minuutjes op temperatuur komen, voor je het in blokjes snijdt.
Mits netjes verpakt kun je de pindakaas fudge heel lang goed houden in de koelkast!
Variatie tip: dip of sprenkel wat pure chocolade over de fudge. Dit combineert heel erg goed met de pindakaas smaak!