Heerlijke Tomaten Bruschetta

Tomaten Bruschetta Italiaans recept

Tomaten Bruschetta is misschien wel mijn favoriete gerecht uit de Italiaanse keuken. Vandaag wil jullie mijn recept voor bruschetta delen. Simpel, maar zo overheerlijk en echt super smaakvol. Je zult versteld staan dat je zo makkelijk zoiets lekkers kan maken. Het mooie is dat je deze bruschetta’s ook heel makkelijk van tevoren kan klaar maken.

Benodigdheden Tomaten Bruschetta

3 a 4 tomaten of een bakje cherry tomaatjes
2 tenen knoflook
1 eetlepel balsamico
1 eetlepel extra-vierge olijfolie
Zout & peper
Handje vol basilicum

Brood
Eventueel extra olie

Qua brood geef ik zelf de voorkeur aan wat steviger Bourgondisch brood, maar opzich zou je elk soort brood kunnen gebruiken.

Bereiding Tomaten Bruschetta

De volgende stappen kan je ruim van tevoren doen.

  1. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de pitjes. Dep ze een beetje droog met wat keukenrol en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Doe de tomatenblokjes in een kom. Mocht je cherry tomaatjes gebruiken, zoals ik deed op de foto, dan hoef je ze alleen in vieren te snijden.
  2. Pers de knoflookteentjes en meng deze met de balsamico en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en zet het in de koelkast, tot je het nodig hebt.

De volgende stappen doe je vlak voor het eten.

  1. Rooster je plakken brood. Ikzelf vind het lekker om het brood in te smeren met wat kokosolie voor een extra knapperig resultaat.
  2. Snijd de basillicum en roer dit door je tomaten mix.
  3. Verdeel je tomaten mix over de geroosterde broodjes en besprenkel eventueel met wat extra olie.

Probeer ook een een aubergine bruschetta.

 

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *