Deel met vrienden en familie
Tomaten Bruschetta is misschien wel mijn favoriete gerecht uit de Italiaanse keuken. Vandaag wil jullie mijn recept voor bruschetta delen. Simpel, maar zo overheerlijk en echt super smaakvol. Je zult versteld staan dat je zo makkelijk zoiets lekkers kan maken. Het mooie is dat je deze bruschetta’s ook heel makkelijk van tevoren kan klaar maken.
Probeer ook een een aubergine bruschetta.
Heerlijke Tomaten Bruschetta
Tomaten Bruschetta is misschien wel mijn favoriete gerecht uit de Italiaanse keuken. Vandaag wil jullie mijn recept voor bruschetta delen. Simpel, maar zo overheerlijk en echt super smaakvol. Je zult versteld staan dat je zo makkelijk zoiets lekkers kan maken. Het mooie is dat je deze bruschetta's ook heel makkelijk van tevoren kan klaar maken.
Porties 6 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Ingrediënten
- 4 tomaten of een bakje cherry tomaatjes
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel balsamico
- 1 eetlepel extra-vierge olijfolie
- zout
- peper
- 1 handje basilicum
- brood
- extra olijfolie
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
De volgende stappen kan je ruim van tevoren doen.
- Snijd de tomaten in vieren en verwijder de pitjes. Dep ze een beetje droog met wat keukenrol en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Doe de tomatenblokjes in een kom. Mocht je cherry tomaatjes gebruiken, zoals ik deed op de foto, dan hoef je ze alleen in vieren te snijden. Bestrooi met zout en laat minimaal 5 minuten intrekken4 tomaten, zout
- Pers de knoflookteent of snij heel erg fijn en meng deze met de balsamico en de olijfolie door de tomaten heen. Proef en breng op smaak met zout en peper en zet het in de koelkast, tot je het nodig hebt.1 teen knoflook, 1 theelepel balsamico, 1 eetlepel extra-vierge olijfolie, peper
De volgende stappen doe je vlak voor het eten.
- Rooster je plakken brood. Ikzelf vind het lekker om het brood in te smeren met wat olie voor een extra knapperig resultaat.brood
- Snijd de basillicum en roer dit door je tomaten mix.1 handje basilicum
- Verdeel je tomaten mix over de geroosterde broodjes en besprenkel eventueel met wat extra olie.extra olijfolie
Notities
Qua brood geef ik zelf de voorkeur aan wat steviger Bourgondisch brood, maar op zich zou je elk soort brood kunnen gebruiken.
Auteur: Mariska
calorieën: 73kcal
Gang: Bijgerecht, hapje, Voorgerecht
Keuken: Europees, Italiaans, Westers
Trefwoord: hapje, tomaat
Nutrition
Calorieën: 73kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 1g | Fat: 5g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.02g | Sodium: 33mg | Potassium: 114mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 353IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 5mg | Iron: 0.3mg
Deel met vrienden en familie
Dit is echt mijn favoriete Italiaanse eten. Vooral om te maken. Haha! Maar als wij visite krijgen en ik dit maak, is iedereen blij. Behalve dan precies die twee mensen die geen tomaat lusten. Die kijk ik dan gewoon boos aan en daarna eet ik hun stukje. 😉
Ja precies, niet lekker? Prima meer voor mij 😀
Klinkt heerlijk, dat ga ik een keer proberen.
Zeker doen!
Mmmmm ik krijg er honger van <3
Njam, dit lijkt me heel erg lekker!
Maris, voor mij ben je de koningin van de Italiaanse keuken. Wanneer krijg ik je huisgemaakte ravioli voorgeschoteld 😛 ?
Ravioli ben ik nou nog niet echt bepaald een ster in. De volgende keer dat je komt eten maak ik wel een citroenpasta voor je die jij zeker super lekker gaat vinden!