Heerlijke zomerse tuinerwtensoep

Deel met vrienden en familie

Budgetweek: tuinerwten doperwten soep

Heerlijke zomerse tuinerwtensoep is niet alleen het perfecte recept bij mooi weer, het is ook nog eens ontzettend budgetproef!

Bij de budgetweek hoort natuurlijk een budgetrecept. Eerder deze week gaf ik al 5 tips over hoe je kan besparen op eten. Ik heb natuurlijk mijn eigen tips ten harte genomen.  Wie denkt dat goedkoop eten ongezond en weinig smaakvol is heeft het goed mis. Ik gebruik dit recept vaker omdat ik het zo lekker vind en tot nu toe had ik geen idee hoeveel de maaltijd eigenlijk kostte. Ik heb het uitgerekend en kwam tot een voor mij  verrassende conclusie. Voor minder dan twee euro (!!) heb je al een heerlijke en gezonde maaltijd voor twee personen. Dat is dus minder dan 1 euro per persoon. Ik was zelf best verbaasd dat het zo goedkoop was geworden.

Speciaal voor dit budget recept heb ik boodschappen gedaan bij de Lidl. In totaal was ik 1,93 euro kwijt. Dit was zonder de uien, want die had ik nog in grote aantallen thuis liggen. Van de bouillonblokjes heb ik maar 1 blokje gebruikt, terwijl er twaalf in een pakje zitten. Zelfs wanneer je boodschappen doet bij een “duurdere” supermarkt, zul je op een soortgelijk bedrag uitkomen.

budgetweek lidl inkopen budget maaltijd

Ingrediënten Tuinerwtensoep

voor 2 personen
1 ui grof gesnipperd
500ml wat met een bouillon blokje
1 bakje kruidenkaas
450gr tuinertwen (1 pak)

Bereiding tuinerwtensoep

 1. Fruit je ui met wat olie in je soeppan tot de ui glazig is. Ongeveer 5 minuten
 2. Voeg de tuinerwtjes toe en roer het geheel goed door.
 3. Voeg na ongeveer 2 minuten de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat het daarna ongeveer 10 minuten doorpruttelen.
 4. Pureer je soep in een blender of met een staafmixer.
 5. Roer er naar smaak kruidenkaas door heen. Ikzelf doe meestal 2 eetlepels.

En klaar is je heerlijke gezonde, zomerse, maar vooral goedkope soep. Rooster wat (oud) brood en serveer dit met de overgebleven kruidenkaas.

Voor de mooiheid kun je de soep nog door een zeef halen. Ik doe dit meestal niet, omdat ik het zonde vind om zoveel gezonds weg te gooien. Zelf heb ik daar geen probleem mee  de schilletjes op te eten en ik hou wel van een iets dikkere soep.

Ik heb nog 2 variaties voor jullie, de één maakt het luxer, de andere nog goedkoper.

Variatie 1: Voor wat meer ” luxe” serveer je er wat munt en/of uitgebakken spekjes bij.
Variatie 2: Om het nog goedkoper te maken, kun je de soep ook verdunnen door meer bouillon te gebruiken. De soep wordt dan wel wat dunner.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Kimberley says:

  Ik lust geen erwtensoep, maar die prijs! Dat is nog eens lekker boodschappen doen.

  1. Ik lust zelf ook geen “normale” erwtensoep, je weet wel de winterse versie. Deze is toch heel anders. Veel frisser en veel minder zwaar.

 2. Bianca says:

  Hmm wel benieuwd hiernaar! Is het heel anders dan erwtensoep?

  1. Ja zeker wel! Ik hou zelf namelijk niet van erwtensoep. Deze smaakt (naar mijn mening) veel frisser en puurder. Ik zou het gewoon een keer proberen, voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten!

 3. Lijkt mij heerlijk! Ga ik een keertje maken 😉

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close