Bulgogi Tteokbokki

Deel met vrienden en familie

Zin in een niet-pittige tteokbokki? Probeer dan eens deze heerlijke Bulgogi Tteokbokki met gehakt. Super simpel om te maken, bomvol smaak en snel klaar! Deze versie van tteokbokki is kidsproof en voor iedereen die echt niet tegen pittig kan.

Bulgogi Tteokbokki

Tteokbokki is een populaire Koreaanse snack, tteok betekent ‘rijstcake’ en boki ‘gebakken’. Gebakken rijstcake dus! Het kan zowel geserveerd worden met een dikke saus of als een meer ‘soepig’ gerecht. Klassieke tteokbokki heeft als hoofdingrediënten tteok en gochujang en is dus een beetje pittig. Gelukkig zijn er genoeg variaties, waaronder deze niet-pittige Bulgogi Tteokbokki. 

Niet pittige Tteokbokki met bulgogi saus

Zelf bulgogi-saus maken

Je kunt natuurlijk kant-en-klare saus kopen, maar je kunt ook heel goed zelf bulgogi-saus maken. De kans is groot dat je de ingrediënten voor de saus makkelijker kunt verkrijgen, dan een kant-en klare-saus! De ingrediënten lijken op die van teriyakisaus:

  • Sojasaus
  • Suiker
  • Oestersaus
  • Mirin
  • Knoflook 
  • Zwarte peper
  • Kiwi
  • Koreaanse Peer (of rode appel)

Zelf bewaar ik mijn sauzen in glazen flesjes of in van die super handige knijpflesjes. Ook ideaal om olie in te bewaren. Online koop je deze bijvoorbeeld bij Horeca-megastore.nl (naast heel veel andere handige spullen).

Bulgogi Tteokbokki

Zin in een niet-pittige tteokbokki? Probeer dan eens deze heerlijke Bulgogi Tteokbokki met gehakt. Super simpel om te maken, bomvol smaak en snel klaar! Deze versie van tteokbokki is kidsproof en voor iedereen die echt niet tegen pittig kan.
Porties 2 flinke porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr rice cakes
  • 350 ml water
  • 300 gr rundvleesgehakt
  • 3 stuks lente-ui
  • 2-3 wortels
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 6 eetlepels bulgogi-saus
  • 1 eetlepel dasida vervang eventueel door gewone bouillonpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • olie om in te bakken

Om af te maken

  • 1 theelepel sesamzaad optioneel
  • 1 scheutje sesamolie, liefst Koreaanse

Instructies

  • Maak de rijstcakes los in een bakje met koud water, terwijl we de rest voorbereiden.
    250 gr rice cakes
  • Was de lente-ui en wortels en snijd alles in dunne reepjes. Hak de teentjes knoflook fijn.
    3 stuks lente-ui, 2-3 wortels, 2 teentjes knoflook
  • Verwarm olie in een hapjespan en bak het gehakt rul.
    300 gr rundvleesgehakt, olie
  • Voeg wortel, lente-ui en knoflook toe en bak een minuut mee.
  • Nu mag ook de dasida, bruine suiker en bulgogi erbij, goed roeren. Dan het water en nog een keer goed roeren.
    1 eetlepel bruine suiker, 6 eetlepels bulgogi-saus, 1 eetlepel dasida, 350 ml water
  • Giet de rijstcakes af van het koude water en voeg toe aan de pan.
  • Breng aan de kook en zet zachter, laat dit 7 minuten zacht koken. Roer regelmatig door, zodat de rijstcakes niet aan de bodem van de pan plakken.
  • Daarna kun je de saus inkoken tot de door jou gewenste dikte. Je kan het dun, bijna soeperig eten of als een dikke saus.
  • Bestrooi eventueel met sesamzaadjes, fijngesneden lente-ui en wat druppels sesamolie!
    1 theelepel sesamzaad optioneel, 1 scheutje sesamolie, liefst Koreaanse
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Aziatisch, Koreaans
Trefwoord: makkelijk, rijstcake, simpel, snel, Tteokbokki

Pin deze Bulgogi Tteokbokki

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Bulgogi Tteokbokki

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close