Zin in een niet-pittige tteokbokki? Probeer dan eens deze heerlijke Bulgogi Tteokbokki met gehakt. Super simpel om te maken, bomvol smaak en snel klaar! Deze versie van tteokbokki is kidsproof en voor iedereen die echt niet tegen pittig kan.
Bulgogi Tteokbokki
Tteokbokki is een populaire Koreaanse snack, tteok betekent ‘rijstcake’ en boki ‘gebakken’. Gebakken rijstcake dus! Het kan zowel geserveerd worden met een dikke saus of als een meer ‘soepig’ gerecht. Klassieke tteokbokki heeft als hoofdingrediënten tteok en gochujang en is dus een beetje pittig. Gelukkig zijn er genoeg variaties, waaronder deze niet-pittige Bulgogi Tteokbokki.
Zelf bulgogi-saus maken
Je kunt natuurlijk kant-en-klare saus kopen, maar je kunt ook heel goed zelf bulgogi-saus maken. De kans is groot dat je de ingrediënten voor de saus makkelijker kunt verkrijgen, dan een kant-en klare-saus! De ingrediënten lijken op die van teriyakisaus:
- Sojasaus
- Suiker
- Oestersaus
- Mirin
- Knoflook
- Zwarte peper
- Kiwi
- Koreaanse Peer (of rode appel)
Zelf bewaar ik mijn sauzen in glazen flesjes of in van die super handige knijpflesjes. Ook ideaal om olie in te bewaren. Online koop je deze bijvoorbeeld bij Horeca-megastore.nl (naast heel veel andere handige spullen).
Pin deze Bulgogi Tteokbokki
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.