Butter Chicken-Pasta uit de Instant Pot is mijn nieuwste creatie uit de multicooker. Heerlijke pasta in een romige en kruidige Indiase saus met stukjes kip. Absoluut geen Italiaanse pasta natuurlijk, maar wel erg lekker 😉
Dit recept is geschikt voor elke multicooker met hoge druk functie, dus naast een Instant Pot kun je ook voor een Crockpot Express of een Espressions Smart Pressure Cooker kiezen.
Butter Chicken-Pasta uit de Instant Pot
Om de afronding van mijn tweede Instant Pot kookboek te vieren besloot ik een variatie te maken op het allereerste recept dat ik ooit in de Instant Pot maakte: Butter Chicken. Maar dan dus in pastavorm: Butter Chicken-Pasta dus! Super simpel en lekker snel klaar. Zo lekker, maar ook broccoli erbij doet het goed.
Meer recepten uit de Instant Pot
Naast twee kookboeken (Flying Foodie’s Multicooker Kookboek en Flying Foodie’s Multicooker Kookboek – DEEL 2) hebben we online ook heel veel heerlijke Instant Pot recepten staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Instant Pot Chili Con Carne met Gehakt
- Instant Pot Kip Madras
- Instant Pot Tomatenrisotto met Burrata
Je kan natuurlijk ook een kijkje nemen op onze pagina met Nederlandse Instant Pot recepten.
Pin dit recept voor Butter Chicken-Pasta uit de Instant Pot!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Heerlijk recept ! Die ga ik vaker maken.
Als ik alle ingrediënten wil verdubbelen moet ik dan ook de tomaten frito – room en het water verdubbelen?
Nee dat hoeft niet omdat dit recept al een dubbele hoeveelheid saus geeft
Bedankt
Excuus! In dit geval moet het wel verdubbeld worden. Ik dacht dat het om het butterchicken recept ging, maar je hebt het over de pasta variant.
Dan moet het vocht wel dubbel, want de pasta neemt het op/
Heerlijk recept, kreeg alleen wel 2x de melding op de pot dat het lag aan te branden het eten.
Had onderin de pot dus een dikke aangekoekte laag zitten wat ken ik fout hebben gedaan.
Dat is vreemd. Welk model pot gebruik je?
Heb je dingen aan het recept aangepast en heb je de pasta onderop gedaan?
Ik heb de Instant Pot Duo 7,6L multicooker, wij hebben het recept aangehouden op de pasta na omdat we die van het recept niet konden vinden wij hadden tortiglioni gebruikt omdat die er het meest op leek.
Erg lekker recept! Was voor mij de eerste keer dat ik een pastagerecht in de instantpot bereidde.
Wat leuk om te lezen! In mijn kookboeken vind je nog veel meer heerlijke pasta recepten voor in de pot 🙌🏻
Heerlijk recept.
Mis wel iets van groenten.
Las iets over broccoli erbij.
Zou je deze ook gelijk in de instant pot kunnen doen? Of moet je deze apart maken?
Ik mis toch een beetje de groente hier in.
Ik lees dat het ook lekker kan zijn met broccoli.
Kan je die tegelijkertijd klaarmaken in dezelfde pan?
Ik doe er een zakje versje spaghetti groenten bij. Samen klaar, heel lekker
Hoi Mariska!
Vandaag maak ik het gerecht voor de tweede keer, en het is echt heerlijk! Alleen heb ik voor mijn pot net iets te weinig vocht, ik krijg de pasta niet volledig onder water. Hoe zou je de totale hoeveelheid vocht vermeerderen?
Ik hoor het graag!
Als tot nu toe het resultaat goed is zou ik niets veranderen. Meer vocht geeft snel een te natte saus
Ik dacht dat pasta altijd “onder het vocht” moest zijn. De smaak is goed, alleen sommige stukjes pasta zijn plat gedrukt, en dacht misschien dat het daardoor kwam.
Maar voor de rest was de smaak en gaarheid wel erg goed
Het is vooral belangrijk dat het zoveel mogelijk onder het vocht is. Dus zo plat mogelijk op de bodem en geen heuvel in het midden als je begrijpt hoe ik dat bedoel.
Ik snap het, het waren ook maar een aantal deeltjes wat er niet onderkwam.
Ik weet genoeg en ga niks veranderen. Bedankt voor je tijd en het heerlijke recept!