Butter Chicken-Pasta uit de Instant Pot

Deel met vrienden en familie

Butter Chicken-Pasta uit de Instant Pot is mijn nieuwste creatie uit de multicooker. Heerlijke pasta in een romige en kruidige Indiase saus met stukjes kip. Absoluut geen Italiaanse pasta natuurlijk, maar wel erg lekker 😉

Dit recept is geschikt voor elke multicooker met hoge druk functie, dus naast een Instant Pot kun je ook voor een Crockpot Express of een Espressions Smart Pressure Cooker kiezen. 

Butter Chicken-Pasta uit de Instant Pot

Om de afronding van mijn tweede Instant Pot kookboek te vieren besloot ik een variatie te maken op het allereerste recept dat ik ooit in de Instant Pot maakte: Butter Chicken. Maar dan dus in pastavorm: Butter Chicken-Pasta dus! Super simpel en lekker snel klaar. Zo lekker, maar ook broccoli erbij doet het goed.

Instant Pot Butter Chicken Pasta

Meer recepten uit de Instant Pot

Naast twee kookboeken (Flying Foodie’s Multicooker Kookboek en Flying Foodie’s Multicooker Kookboek – DEEL 2) hebben we online ook heel veel heerlijke Instant Pot recepten staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Je kan natuurlijk ook een kijkje nemen op onze pagina met Nederlandse Instant Pot recepten.

Instant Pot Butter Chicken-Pasta

Butter Chicken-Pasta uit de Instant Pot is mijn nieuwste creatie uit de multicooker. Heerlijke pasta in een romige en kruidige Indiase saus met stukjes kip. Absoluut geen Italiaanse pasta natuurlijk, maar wel erg lekker 😉
Servings 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
HP in de Instant Pot 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr rigatone
  • 6 kippendijen
  • 150 ml tomaten frito
  • 100 ml room
  • 400 ml water
  • 4 tenen knoflook
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 0.5 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zoete paprika
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 0.25 theelepel zout

Om af te maken

  • 50 gr boter in blokjes
  • verse koriander of peterselie

Instructies

  • Weeg de pasta af en verdeel deze op de bodem van je pot. Snijd de kippendijen in blokjes en bestrooi met een goede snuf zout.
    300 gr rigatone, 6 kippendijen
  • Pers of snijd de knoflooktenen fijn. Meng deze in een aparte kom samen met alle kruiden door de tomaten frito, room, water en stukjes kippendijen. Roer goed door.
    150 ml tomaten frito, 100 ml room, 400 ml water, 4 tenen knoflook, 2 theelepels garam masala, 1 theelepel gemberpoeder, 0.5 theelepel kurkuma, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel zoete paprika, 1 theelepel gemalen komijn, 0.25 theelepel zout
  • Giet dit over de pasta in de pot heen.
  • Sluit de deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 5 minuten.
  • Zodra de timer afgaat, wacht je 3 minuten, voordat je het ventiel opent, gevolgd door de deksel.
  • Voeg de blokjes boter toe en roer goed door. Serveer optioneel met verse koriander of peterselie
    50 gr boter in blokjes, verse koriander

Notities

Tip: Liever geen lactose in je recept? Vervang de boter dan door kokosolie en de room door kokosmelk!
Author: Mariska
Calories: 626kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Indiaas, Indian
Trefwoord: Instant Pot, pressure cooker

Nutrition

Calorieën: 626kcal | Carbohydrates: 63g | Protein: 44g | Fat: 21g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 7g | Trans Fat: 0.4g | Cholesterol: 188mg | Sodium: 592mg | Potassium: 797mg | Fiber: 4g | Sugar: 6g | Vitamin A: 993IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 54mg | Iron: 3mg

Pin dit recept voor Butter Chicken-Pasta uit de Instant Pot!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Butterchicken pasta uit de Instant Pot

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Heerlijk recept ! Die ga ik vaker maken.

    1. Natascha Bekenkamp says:

      Als ik alle ingrediënten wil verdubbelen moet ik dan ook de tomaten frito – room en het water verdubbelen?

      1. Mariska Author says:

        Nee dat hoeft niet omdat dit recept al een dubbele hoeveelheid saus geeft

        1. Natascha Bekenkamp says:

          Bedankt

      2. Mariska Author says:

        Excuus! In dit geval moet het wel verdubbeld worden. Ik dacht dat het om het butterchicken recept ging, maar je hebt het over de pasta variant.
        Dan moet het vocht wel dubbel, want de pasta neemt het op/

  2. Heerlijk recept, kreeg alleen wel 2x de melding op de pot dat het lag aan te branden het eten.
    Had onderin de pot dus een dikke aangekoekte laag zitten wat ken ik fout hebben gedaan.

    1. Mariska Author says:

      Dat is vreemd. Welk model pot gebruik je?
      Heb je dingen aan het recept aangepast en heb je de pasta onderop gedaan?

      1. Alex Bouter says:

        Ik heb de Instant Pot Duo 7,6L multicooker, wij hebben het recept aangehouden op de pasta na omdat we die van het recept niet konden vinden wij hadden tortiglioni gebruikt omdat die er het meest op leek.

  3. Erg lekker recept! Was voor mij de eerste keer dat ik een pastagerecht in de instantpot bereidde.

    1. Mariska Author says:

      Wat leuk om te lezen! In mijn kookboeken vind je nog veel meer heerlijke pasta recepten voor in de pot 🙌🏻

  4. De Bouwer says:

    Heerlijk recept.
    Mis wel iets van groenten.
    Las iets over broccoli erbij.
    Zou je deze ook gelijk in de instant pot kunnen doen? Of moet je deze apart maken?

  5. De Bouwer says:

    Ik mis toch een beetje de groente hier in.
    Ik lees dat het ook lekker kan zijn met broccoli.
    Kan je die tegelijkertijd klaarmaken in dezelfde pan?

    1. Carine Schepers says:

      Ik doe er een zakje versje spaghetti groenten bij. Samen klaar, heel lekker

  6. John Meeuwissen says:

    Hoi Mariska!

    Vandaag maak ik het gerecht voor de tweede keer, en het is echt heerlijk! Alleen heb ik voor mijn pot net iets te weinig vocht, ik krijg de pasta niet volledig onder water. Hoe zou je de totale hoeveelheid vocht vermeerderen?

    Ik hoor het graag!

    1. Mariska Author says:

      Als tot nu toe het resultaat goed is zou ik niets veranderen. Meer vocht geeft snel een te natte saus

      1. John Meeuwissen says:

        Ik dacht dat pasta altijd “onder het vocht” moest zijn. De smaak is goed, alleen sommige stukjes pasta zijn plat gedrukt, en dacht misschien dat het daardoor kwam.

        Maar voor de rest was de smaak en gaarheid wel erg goed

        1. Mariska Author says:

          Het is vooral belangrijk dat het zoveel mogelijk onder het vocht is. Dus zo plat mogelijk op de bodem en geen heuvel in het midden als je begrijpt hoe ik dat bedoel.

          1. John Meeuwissen says:

            Ik snap het, het waren ook maar een aantal deeltjes wat er niet onderkwam.

            Ik weet genoeg en ga niks veranderen. Bedankt voor je tijd en het heerlijke recept!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close