Café de Paris kruidenboter

Deel met vrienden en familie

Kruidenboter, zoals Beurre Café de Paris, is dé ster van elke feestelijke maaltijd. Deze boter, gemaakt met verse kruiden, kerriepoeder en ansjovis, is een echte smaakmaker uit de Franse keuken. Perfect om te serveren met een sappige steak, geroosterde aardappelen, of simpelweg met brood als luxe starter. Het beste? Je kunt deze kruidenboter gemakkelijk zelf bereiden! Met dit eenvoudige recept ontdek je hoe je jouw eigen versie van Beurre Café de Paris kunt maken en indruk maakt tijdens een fancy etentje of als bijzonder Kerstgerecht.

Cafe de Paris kruidenboter

Wil je Café de Paris kruidenboter bij een steak serveren? Rol het dan op met behulp van wat plasticfolie en laat het uitharden in de koelkast, zodat je er makkelijk plakken van kan snijden. Je kunt het ook in toefjes spuiten, voor een klassieke vibe.

Zelf kruidenboter maken

Het belangrijkste is dat je lekkere roomboter gebruikt. Vaak krijg je waar je voor betaalt. De boter moet lekker zacht zijn, maar niet gesmolten. Daarnaast moet je de kruiden goed fijn snijden. Laat je niet verleiden om veel extra knoflook toe te voegen; doordat we deze raspen en het rauw blijft, heb je heel weinig nodig voor veel smaak. Gebruik je een teentje extra, dan blijf je dit de hele avond proeven. 

Cafe de Paris kruidenboter

Kruidenboter, zoals Beurre Café de Paris, is dé ster van elke feestelijke maaltijd. Deze boter, gemaakt met verse kruiden, kerriepoeder en ansjovis, is een echte smaakmaker uit de Franse keuken. Perfect om te serveren met een sappige steak, geroosterde aardappelen, of simpelweg met brood als luxe starter. Het beste? Je kunt deze kruidenboter gemakkelijk zelf bereiden! Met dit eenvoudige recept ontdek je hoe je jouw eigen versie van Beurre Café de Paris kunt maken en indruk maakt tijdens een fancy etentje of als bijzonder Kerstgerecht.
Porties 10 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 0.75 theelepel gedroogde dragon
  • 0.5 theelepel gedrooge tijm
  • 0.5 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 0.5 theelepel kerriepoeder
  • 1 anjovis fijn gesneden
  • 1 kleine sjalot fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn geraspt
  • 1 pakje roomboter zoek een lekker merk uit!
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel citroenschil fijn geraspt, alleen het geel van de schil
  • ½ theelepel Worcestershiresaus
  • 1 eetlepel cognac optioneel
  • ½ theelepel zout voorkeur maldon of fleur de sel

Instructies

  • Verwarm een lepeltje van je boter in een klein pannetje en fruit hier de ui in, samen met de gedroogde kruiden.
    0.75 theelepel gedroogde dragon, 0.5 theelepel gedrooge tijm, 0.5 theelepel gedroogde rozemarijn, 0.5 theelepel kerriepoeder, 1 kleine sjalot
  • Klop de overige boter los met de rest van de ingrediënten. Dit kan met een vork of met een hand- of standmixer.
    1 teentje knoflook, 1 pakje roomboter, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 theelepel citroenschil, ½ theelepel Worcestershiresaus, 1 eetlepel cognac, ½ theelepel zout, 1 anjovis
  • Klop de warme kruiden en ui er doorheen.
  • Gebruik bakpapier of plasticfolie om een rol te vormen en laat opstijven in de koelkast!
Auteur: Mariska
calorieën: 185kcal
Gang: Bijgerecht
Keuken: Europees, Frans
Trefwoord: boter, kruidenboter

Nutrition

Calorieën: 185kcal | Carbohydrates: 0.4g | Protein: 0.3g | Fat: 20g | Saturated Fat: 13g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 54mg | Sodium: 283mg | Potassium: 21mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 706IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 11mg | Iron: 0.2mg

Pin dit recept voor Beurre Café de Paris

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Buerre cafe de Paris zelfgemaakte kruidboter

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close