Cajun kruidenmix is een kruidige en smaakvolle specerijenmix afkomstig uit de Cajun-keuken, die zijn oorsprong kent in de regio van Louisiana in Amerika. Met dit recept maak je supersimpel je eigen kruidenmix; veel lekkerder natuurlijk! Uiteraard is dit een recept voor een Cajun kruidenmix zonder zout!
Cajun Kruidenmix
Cajun kruiden vinden hun oorsprong in Amerika, Louisiana om precies te zijn. Daar kwamen door de kolonisten Franse, Spaanse en Afrikaanse invloeden samen. De Franse invloed komt in die keuken naar voren in technieken als het maken van een roux en rijke bouillons, en in stoofgerechten zoals gumbo. Spaanse invloeden zijn zichtbaar in rijstgerechten zoals jambalaya, dat lijkt op paella, en het gebruik van lang sudderen. Afrikaanse invloeden zie je in het gebruik van okra, pepers en smaakvolle rijstgerechten zoals dirty rice.
De Cajun kruidenmix speelt een belangrijke rol in het typische pittige, rokerige en hartige profiel van de Cajun-keuken.
Wat voor kruiden zitten er in Cajun kruiden?
In Cajun kruiden vind je specerijen en kruiden, allemaal vrij gangbaar:
- Paprikapoeder
- Uienpoeder
- Knoflookpoeder
- Zwarte peper
- Witte peper
- Cayennepeper
- Oregano
- Tijm
Hoe gebruik je Cajun Kruidenmix?
Net zoals andere kruidenmixen gebruik je een Cajun kruidenmix om je gerechten meer smaak te geven. Hierbij kun je denken aan echte Cajun-gerechten, zoals jambalaya of gumbo, maar ook aan gegrilde kip of een steak, vis of zeevruchten. Daarnaast is het ook heerlijk op aardappeltjes uit de oven of bij een maiskolf!
Pin dit recept voor Cajun Kruidenmix!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terugvinden.