Canned Pumpkin Puree maak je zo

Canned pumpkin puree pompoenpuree
Canned Pumpkin Puree.. Wie wel eens naar Amerikaanse herfstrecepten kijkt, zal die vaak tegenkomen in de ingrediëntenlijst. Maar hoe kom je aan dit goedje? Waar kun je canned pumpkin puree kopen of hoe kun je het zelf maken?

Ik zal je meteen uit de droom helpen, helaas in canned pumpkin puree vrijwel niet verkrijgbaar in Nederland. Misschien in een paar Amerikaanse speciaalzaakjes; ik ben ze nog niet tegen gekomen en ik vermoed dat je dan ook wel de hoofdprijs zal betalen. Nu heb ik wel goed nieuws, canned pumkpin puree is niet anders dan pompoenpuree en laat je dat nou heel makkelijk zelf kunnen maken.

Welke pompoen te gebruiken?
Zelf gebruik ik het liefst een kleine oranje pompoen (zoals deze) of een flespompoen voor mijn canned pumpkin puree. Deze zijn namelijk het makkelijkste te bewerken en je kunt de schil ook eten. De oranje pompoen geeft meer de echte oranje kleur en is vaak net even wat zoeter dan de flespompoen.

Ingrediënten Canned Pumpkin Puree

1 pompoen (of een halve natuurlijk!)
1 snufje zout
1 à 2 eetlepels kookvocht

Extra benodigdheden:
Een scherp mes, keukenmachine/blender of staafmixer

Bereiding Canned Pumpkin Puree

  1. Was de pompoen goed. Ik laat de schil van mijn pompoen er altijd op zitten, dus dan wil je geen bestrijdingsmiddelen en andere ellende hebben.
  2. Snijd de pompoen door midden en verwijder alle zaden en al die slijmerige draden uit het midden. Hak de pompoen in stukjes.
  3. Kook de pompoen met ruim water en een snufje zout gaar. Giet af, maar bewaar een beetje van het kookvocht.
  4. Pureer de pompoen. Dit gaat het makkelijkste in de keukenmachine, maar met een blender of een staafmixer moet dit zeker ook lukken. Als de pompoen niet helemaal smooth wordt, kun je beetje bij beetje wat kookvocht toevoegen. Niet teveel, want de pompoenpuree moet niet te waterig worden!

Goed afgesloten kun je pompoenpuree een week goed houden in de koelkast. Invriezen kan natuurlijk ook. Wat dacht je van in ijsklontjes-vormpjes, zodat je makkelijk een kleine hoeveelheid uit de vriezer kunt halen, voor bijvoorbeeld een pumpkin spice latte?

Welke producten zou jij graag in de Nederlandse supermarkten zien?

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *