Cannelloni met tonijn en Boursin

Deel met vrienden en familie

Cannelloni met tonijn en Boursin is heerlijk ‘comfort food’. De rolletjes pasta gecombineerd met tonijn geven dit gerecht net even wat extra’s. De Italiaanse keuken stelt nooit teleur!

Voor de Foodblog Swap mocht ik deze keer aan de slag met de recepten van Ellouisa Cooking. Hoewel Ellouisa echt een koekjeskoningin is, ze heeft zelfs een koekjesboek uitgebracht, had ik met het warme weer van de laatste dagen weinig zin om aan de slag te gaan met koekjes en deeg. Tussen haar hartige recepten vond ik een heerlijk pastarecept met cannelloni. Dat is een buisvormige pasta die je heerlijk vult, waarna je hem verder bakt in de oven in een tomatensaus. Waar Ellouisa ging voor gehakt, wat mij trouwens ook heel lekker lijkt, ging ik voor tonijn.

Cannelloni met tonijn en Boursin

Ingrediënten Cannelloni met tonijn en Boursin

hoofdmaaltijd voor 2-3 personen

8 buisjes Cannelloni
2 blikjes tonijn
1 pakje Boursin
0.5 rasp van citroen
1 fles passata (saus)
300 gr spinazie
kaas om te raspen
zout & peper

Optioneel: verse peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Meng de tonijn, Boursin en citroenrasp met een goede snuf peper door elkaar heen. Schep dit in een spuitzakje en spuit hiermee de cannelloni buisjes vol. Leg ze in je ovenschaal. Heb je geen spuitzakje beschikbaar? Gebruik dan een klein lepeltje.
  3. Roerbak de spinazie in een droge pan op middelhoog vuur. Komt er veel vocht uit? Giet dit dan af. Meng de saus er doorheen en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
  4. Giet de saus met de spinazie over de cannelloni met tonijn en Boursin.
  5. Rasp er wat kaas over en plaats 30 tot 40 minuten in het midden van de oven.

Nog een paar tips…
Zelf heb ik gewoon een zwak voor Boursin, maar je kunt voor dit recept alle soorten kruidenkaas gebruiken. Geen kruidenboter, dat wordt veel te vet.

Geen Cannelloni kunnen vinden? Gebruik dan lasagne bladen die je kort kookt, zodat ze flexibel worden en rol deze met de vulling op tot een rolletje!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close