Chai Chia pudding | Ontbijt of toetje?

Deel met vrienden en familie

Chai Chia pudding ontbijt met pecan

Voor de liefhebbers van Chai hebben wij het perfecte ontbijt: Chai Chia pudding. Zo lekker dat het ook makkelijk door kan als toetje!

Chia: love it, hate it 
Chia zaad neemt vocht goed op en neemt daardoor flink toe in volume. Je kunt er sauzen mee verdikken, jam’s zonder suiker van maken en dus ook pudding. Een perfecte vegan vervanger van bijvoorbeeld gelatine.
Chia heeft van zichzelf weinig smaak, maar de structuur is een ander verhaal. Het is een beetje glibberig. De een is er gek op en de ander vindt het weer helemaal niets.

Chai chiazaad pudding ontbijt

Chai Chia pudding is ook heel goed te gebruiken als een vegan dessert. Let er dan wel op dat je een vegan melk vervanger, zoals bijvoorbeeld rijst of soja-melk, gebruikt.

Ingrediënten Chai Chia pudding

2 eetlepels chia zaad
200 ml Chai (zoals jij hem lekker vindt)

Optionele extra’s 
Kokosvlokken, pecannoten, (kokos)yoghurt en/of schijfjes banaan

Ingrediënten Chai Chia pudding

  1. Maak je chai zoals jij hem zelf lekker vindt; hij mag wel een tikkeltje sterker zijn dan normaal. Voeg gerust melk en ahorn/maple siroop toe om hem zoeter te maken.
  2. Voeg de chai toe aan je chia zaad. Dit kan gewoon terwijl de chai nog warm is. Laat dit staan, totdat de chia zaadjes alle chai hebben opgenomen. Over het algemeen is dit wel binnen 15 minuten gebeurd.
  3. Maak de chai chia pudding af met toppings naar keuze. Zelf ben ik gek op kokosvlokken, pecannoten, maar ook banaan en kokosyoghurt doen het heel goed bij dit ontbijtje.

Eet smakelijk! Je kunt dit ontbijtje ook gemakkelijk een dag van tevoren klaar maken!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close