Cheddar Kaaskoekjes

Deel met vrienden en familie

Cheddar kaaskoekjes zijn heerlijke kleine, knapperige, lekkernijen met de hartige smaak van cheddar. Heel makkelijk te maken en ze zijn zo op als je klaar bent. Dit is onze interpretatie van de geliefde Cheez-It uit Amerika.

Cheddar Kaaskoekjes

Deze cheddar kaaskoekjes zijn echt ontzettend makkelijk te maken, zo makkelijk, dat ik ze meestal samen met mijn peuter maak. Ze zijn lekker snel klaar, zodat zelfs zijn korte aandachtsspanne het aan kan. Je schept een paar ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en dan pulseren tot het deeg samen komt. Uitrollen en in vormpjes snijden, en dan mogen ze al de oven in. 

Op eten is ook zo gedaan trouwens, zeker als je de pot meeneemt naar de binnentuin. Plots was ik heel populair bij de buurtkindjes. Hele pot leeg, maar gelukkig maak je heel snel een nieuwe batch kaaskoekjes.

Cheddar kaaskoekjes klein
cheez it kaaskoekjes die zelf gemaakt zijn

Homemade Cheez-it

Wie een beetje bekend met Amerikaanse snacks zal het vast al gedacht hebben: deze kleine cheddar kaaskoekjes zijn inderdaad een homemade versie van Cheez-it. Naast de smaak hebben we ook de vorm hetzelfde gehouden; kleine vierkantjes met een klein gaatje in het midden . De originele Cheez-it’s hebben gekartelde randjes. Wil je dat ook graag? Gebruik dan een deegwieltje met een kartelrandje. 

Cheddar Kaaskoekjes

Cheddar kaaskoekjes zijn heerlijke kleine, knapperige, lekkernijen met de hartige smaak van cheddar. Heel makkelijk te maken en ze zijn zo op als je klaar bent. Dit is onze interpretatie van de geliefde Cheez-It uit Amerika.
Porties 10 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 100 gr bloem
  • 125 gr cheddar
  • 50 gr boter
  • 1 snuf zout
  • 1 eetlepel koud water

Instructies

  • Doe alle droge ingrediënten in een keukenmachine en pulseer een aantal keer, tot alles goed met elkaar vermengd is.
    100 gr bloem, 125 gr cheddar, 50 gr boter, 1 snuf zout
  • Voeg 1 eetlepel water toe en pulseer totdat je het deeg een klein beetje bij elkaar ziet komen. Open de machine en knijp in het deeg, blijft het niet makkelijk bij elkaar plakken, voeg je nog een lepel water toe en pulseer je nogmaals kort.
    1 eetlepel koud water
  • Stort het deeg uit op je werkblad en kneed heel kort samen. Vorm een disk en pak deze in in plasticfolie. Laat een uur rusten, dan worden ze knapperiger, maar ik doe het ook wel eens zonder rusten en dan worden ze ook heel lekker.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bedek een bakplaats met bakpapier.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 3-4 mm dikte en snijd met een deegroller vierkantjes. Prik in het midden gaatjes en leg de blokjes op je bakpapier met een klein beetje tussenruimte.
  • Bak in het midden van de oven tot de crackers een beetje opgepoft zijn en net bruin beginnen te worden aan de randjes. Je wilt ze niet verbranden en dus niet donkerbruin laten worden. Ongeveer 15 minuten.
Auteur: Mariska
calorieën: 123kcal
Gang: hapje, Snack
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kaas

Nutrition

Calorieën: 123kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 4g | Fat: 8g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 0.3g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 23mg | Sodium: 118mg | Potassium: 22mg | Fiber: 0.3g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 250IU | Calcium: 91mg | Iron: 0.5mg

Pin dit recept voor Cheddar Kaaskoekjes

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Cheddar kaaskoekjes zoals cheez it

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close