Cheddar kaaskoekjes zijn heerlijke kleine, knapperige, lekkernijen met de hartige smaak van cheddar. Heel makkelijk te maken en ze zijn zo op als je klaar bent. Dit is onze interpretatie van de geliefde Cheez-It uit Amerika.
Cheddar Kaaskoekjes
Deze cheddar kaaskoekjes zijn echt ontzettend makkelijk te maken, zo makkelijk, dat ik ze meestal samen met mijn peuter maak. Ze zijn lekker snel klaar, zodat zelfs zijn korte aandachtsspanne het aan kan. Je schept een paar ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en dan pulseren tot het deeg samen komt. Uitrollen en in vormpjes snijden, en dan mogen ze al de oven in.
Op eten is ook zo gedaan trouwens, zeker als je de pot meeneemt naar de binnentuin. Plots was ik heel populair bij de buurtkindjes. Hele pot leeg, maar gelukkig maak je heel snel een nieuwe batch kaaskoekjes.
Homemade Cheez-it
Wie een beetje bekend met Amerikaanse snacks zal het vast al gedacht hebben: deze kleine cheddar kaaskoekjes zijn inderdaad een homemade versie van Cheez-it. Naast de smaak hebben we ook de vorm hetzelfde gehouden; kleine vierkantjes met een klein gaatje in het midden . De originele Cheez-it’s hebben gekartelde randjes. Wil je dat ook graag? Gebruik dan een deegwieltje met een kartelrandje.
Pin dit recept voor Cheddar Kaaskoekjes
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.