Cherry Cola kip met Dr Pepper

Deel met vrienden en familie

Cherry Cola kip met Dr Pepper. Ja hoor, dat doen we gewoon! En weet je wat? Het is nog eens ontzettend lekker. Niet twijfelen, maar gewoon doen!

Na het succes van de cola kip (receptje) werd in nieuwsgierig naar kip met Dr Pepper. Het verschil is subtiel, maar duidelijk merkbaar. Ik zou zeggen: probeer het eens. Niet het meest serieuze recept, maar daarom zeker niet minder lekker. Echt eentje voor de liefhebbers van lekker plakkerige kip. Ik hoop dat jullie het een leuk recepten vinden.

Ik gebruik voor dit recept normale Dr Pepper of Cherry Coke. De suikers zorgen er namelijk voor dat het een lekker dik en zoet sausje wordt. Kies zeker niet voor een Light of Zero variant; dat gaat helemaal mis (kijk maar eens hier)! Dat zou absoluut zonde van je tijd zijn. Zeker omdat dit recept wel een tijdje moet pruttelen.

Cherry Cola kip met dr pepper

Ingrediënten Cherry Cola kip met Dr Pepper

4 kippendijen (geen kipfilet, dat wordt droog)
1 blikje Dr Pepper(of natuurlijk Cherry Coke)
1 eetlepel soja
2 plakjes gember (optioneel)

Bereiding

  1. Plaats de kippendijen, de inhoud van het blikje Dr Pepper en een eetlepel soja in de pan. Voeg eventueel twee plakken gember toe. Dit is optioneel, maar wel erg lekker. Je bakt de kip dus niet eerst aan!
  2. Breng aan de kook en laat het vervolgens 30 tot 45 minuten zachtjes sudderen, zonder deksel. Draai de kippendijen gedurende die tijd een paar keer om.
  3. Zodra je een dikke, plakkerige saus hebt (een beetje zoals stroop), verwijder je de gember. Haal de pan van het vuur en haal de kippendijen nog eens goed door de heerlijke, plakkerige saus, zodat ze helemaal bedekt zijn.

Hmmm, genieten! Eet smakelijk!

Aan gezien de kip al smaak genoeg heeft hou ik de bijgerechten simpel. Rijst en boontjes bijvoorbeeld. Of noedels met sugar snaps.

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close