Gezond Power ontbijt: Chiazaad pudding

Deel met vrienden en familie

Chia Zaad pudding gezond ontbijt suikervrij

Pudding voor ontbijt? Je zult waarschijnlijk als eerste denken dat dit super veel werk is en behoorlijk ongezond. Dit hoeft alleen helemaal niet waar te zijn, met de bijzondere chiazaden maak je super snel een heerlijk gezond power onbijt, waar je ook nog eens extra energie van krijgt.

Wat is chiazaad?

Vroeger vond je chiazaad nog vooral in vogelvoer, maar tegenwoordig wordt het steeds populairder. Chiazaad is namelijk gezond. De kleine grijze zaadjes bevatten o.a. magnesium, omega 3 vetzuren, calcium, eiwitten, selenium, ijzer, kalium en volop vezels. En van dat laatste, vezels, worden onze darmen ontzettend blij.

Chiazaad neemt ook nog eens heel goed vocht op.Behalve in deze pudding kun je chiazaad ook gebruiken om sauzen dikker te maken, en voegen veel mensen ze toe aan smoothies en ontbijtgranen.

Benodigheden Chiazaad pudding

40gr Chiazaad
130 ml Kokosmelk
Zoetmiddel naar smaak (suiker, honing, kokosbloesem, etc.)

Bereiding Chiazaad pudding

  1. Breng je melk op smaak met een zoetmiddel, ik gebruik zelf het liefst een klein beetje honing, en roer de chiazaden er doorheen.
  2. Plaats je chiazaad mengel 15 minuten in de vriezer. De chiazaadjes gaan nu lekker al het vocht opzuigen om zo een geleiachtige pudding te vormen.
  3. Haal je bakje uit de vriezer en roer het allemaal goed door en laat het even een minuutje rusten.
  4. Garneer met wat vers fruit.

Bij dit recept heb ik gekozen voor kokosmelk, omdat ik zelf gek ben op deze smaak en dat vaker in huis heb dan andere melksoorten, maar dit werkt ook gewoon bij allerhande andere melk soorten! Je kan ook water gebruiken, maar persoonlijk vind ik dat een beetje te smaakloos.

Heb je ‘s ochtends niet zoveel tijd? Je kunt de chiazaad pudding ook overnight maken, zoals je dit ook wel doet met Overnight Oats. In plaats van in de vriezer, zet je je chiazaad mengel een nachtje in de koelkast.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close