Een Chicago-style hotdog is een hotdog met heerlijke extra’s. Met een beetje voorbereiding maak je nu makkelijk je eigen versie van deze klassieker. Voor het maken van dit recept ben ik ontzettend geïnspireerd door de serie “The Bear”. Probeer het zelf eens en ik weet zeker dat ‘ie vaker bij je op tafel staat!
Chicago-style Hotdogs
Een Chicago-style Hotdog wordt gemaakt met een paar zeer kenmerkende toppings. Ketchup maakt daar geen onderdeel van uit, dat vinden ze schijnbaar helemaal niets in Chicago. Om de The Bear te quoten: “What kind of an asshole puts ketchup on a hotdog?”. Maar wat hoort er dan wel op? Nou, dit dus:
- Mosterd
- Rauw ui in kleine blokjes
- Halve plakken tomaat aan één kant
- Een lange plak augurk aan de andere kant
- Ingelegde ‘sport peppers’
- ‘Neon green sweet relish’
- En uiteraard een hotdog broodje, vaak met maanzaadjes
‘Sport peppers’ kennen wij als gepekelde groene pepers en soms als Turkse pepers in pot. Neon green sweet relish is “helaas” niet te verkrijgen in Nederland, maar je mist er weinig aan als je het mij vraagt.
De juiste worst voor je hotdog
Voor een Chicago-style hotdog heb je een hotdog nodig met een knapperig omhulsel, die ‘knapt’ als je erin bijt. Knakworsten uit blik zijn niet ideaal. Je wilt dus een worst omhuld door bijvoorbeeld een schapendarm. Klinkt gek, maar smaakt ontzettend goed. Zelf heb ik goede ervaring met deze hotdogs van de Appie en deze van Brandt & Levie.
Pin dit recept voor Chicago-style Hotdogs!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Broodjes stomen? Worden ze daar niet klef van?
Nee hoor, zeker als je stoomt met de bovenkant open valt dit heel erg mee.