Chicago-style Hotdogs

Deel met vrienden en familie

Een Chicago-style hotdog is een hotdog met heerlijke extra’s. Met een beetje voorbereiding maak je nu makkelijk je eigen versie van deze klassieker. Voor het maken van dit recept ben ik ontzettend geïnspireerd door de serie “The Bear”. Probeer het zelf eens en ik weet zeker dat ‘ie vaker bij je op tafel staat!

Hotdog Chicago Style

Chicago-style Hotdogs

Een Chicago-style Hotdog wordt gemaakt met een paar zeer kenmerkende toppings. Ketchup maakt daar geen onderdeel van uit, dat vinden ze schijnbaar helemaal niets in Chicago. Om de The Bear te quoten: “What kind of an asshole puts ketchup on a hotdog?”. Maar wat hoort er dan wel op? Nou, dit dus:

  • Mosterd
  • Rauw ui in kleine blokjes
  • Halve plakken tomaat aan één kant
  • Een lange plak augurk aan de andere kant
  • Ingelegde ‘sport peppers’
  • ‘Neon green sweet relish’
  • En uiteraard een hotdog broodje, vaak met maanzaadjes

‘Sport peppers’ kennen wij als gepekelde groene pepers en soms als Turkse pepers in pot. Neon green sweet relish is “helaas” niet te verkrijgen in Nederland, maar je mist er weinig aan als je het mij vraagt. 

De juiste worst voor je hotdog

Voor een Chicago-style hotdog heb je een hotdog nodig met een knapperig omhulsel, die ‘knapt’ als je erin bijt. Knakworsten uit blik zijn niet ideaal. Je wilt dus een worst omhuld door bijvoorbeeld een schapendarm. Klinkt gek, maar smaakt ontzettend goed. Zelf heb ik goede ervaring met deze hotdogs van de Appie en deze van Brandt & Levie.

Chicago-style Hotdogs

Een Chicago-style hotdog is een hotdog met heerlijke extra's. Met een beetje voorbereiding maak je nu makkelijk je eigen versie van deze klassieker. Voor het maken van dit recept ben ik ontzettend geïnspireerd door de serie "The Bear". Probeer het zelf eens en ik weet zeker dat 'ie vaker bij je op tafel staat!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

  • grote zeef

Ingrediënten

  • 4 hotdogbroodjes maak ze zelf!
  • 4 hotdogs lees artikel voor tips
  • 1 gele ui
  • 1 grote augurk
  • 1 tomaat
  • 4-16 gepekelde groene pepers
  • mosterd
  • zout

Instructies

  • Zet een pan met water op en bereid de hotdogs zoals aangegeven op de verpakking. Meestal ongeveer 15 minuten verwarmen, zonder dat het water kookt.
    4 hotdogs
  • Zet een grote zeef bovenop de pan, en stoom hierin je hotdogbroodjes. Let op dat de zeef niet in het water hangt, maar er net boven.
    4 hotdogbroodjes
  • Snipper je ui fijn, je augurk in 4 parten en tomaat in halve plakken. Bestrooi de tomaat met een klein beetje zout.
    1 gele ui, 1 grote augurk, 1 tomaat, zout
  • Snijd de hotdog broodjes doormidden, leg de worst er in. Duw aan één kant een stuk augurk en aan de andere kant twee of drie plakjes halve tomaat.
  • Spuit mosterd op de worst. Bestrooi met uitjes en voeg naar smaak groene gepekelde pepers toe.
    4-16 gepekelde groene pepers, mosterd, zout

Notities

Geen zin om zelf je broodjes te maken, maar wil je wel maanzaadbroodjes? Smeer ze dan na het stomen in met wat gesmolten boter en bestrooi met maanzaadjes!
Auteur: Mariska
calorieën: 236kcal
Gang: Bijgerecht, lunch, Snack
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: the bear

Nutrition

Calorieën: 236kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 9g | Fat: 8g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 534mg | Potassium: 191mg | Fiber: 1g | Sugar: 4g | Vitamin A: 257IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 75mg | Iron: 3mg

Pin dit recept voor Chicago-style Hotdogs!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Chicago Hotdog

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Patrick Beckers says:

    Broodjes stomen? Worden ze daar niet klef van?

    1. Mariska Author says:

      Nee hoor, zeker als je stoomt met de bovenkant open valt dit heel erg mee.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close