Chicken Piccata is een super simpel kipgerecht met een heerlijke saus gemaakt van onder andere citroen en kappertjes. Fris, zuur, zout: het heeft het allemaal!
Chicken Piccata
Chicken piccata is een heerlijk Italiaans-Amerikaans gerecht, waarbij dunne, goudbruin gebakken kipfilets worden geserveerd in een frisse saus van citroen, kappertjes, witte wijn en kippenbouillon. Dit gerecht biedt een perfecte balans tussen het frisse en zure van citroen en kappertjes en de zachte textuur van de kip. Chicken Piccata wordt meestal geserveerd met pasta, aardappelpuree of geroosterde groenten. Zelf vind ik het ook heerlijk met een simpele salade of op een broodje!
Als je dit een lekker recept vindt, denk ik dat je Italiaanse Kip Marsala (Pollo al Marsala) ook zal kunnen waarderen.
The Bear
Laatst ben ik eindelijk begonnen met de fantastische serie The Bear. Toen ik zag dat hij de kappertjes in de pan deed, wist ik het meteen: dit is chicken piccata! Wow, dat heb ik lang niet meer gemaakt… Helemaal geïnspireerd, ging ik gelijk weer aan de slag.
Mocht je de serie The Bear nog niet gezien hebben: het is echt een aanrader voor foodies. In The Bear keert Carmen Berzatto, een briljante jonge chef-kok, terug naar huis om de familiebroodjeszaak, de Original Beef of Chicagoland, over te nemen na de zelfmoord van zijn broer. Hij moet wennen aan het runnen van een kleine keuken met koppig personeel en gespannen familierelaties, ver weg van de wereld van Michelin-sterrenrestaurants.
Kip Piccata
Hoewel dit recept natuurlijk gemaakt wordt met kip, kan je het ook heel goed bereiden met bijvoorbeeld dun geslagen kalfsvlees, een mooi stuk witvis en zelfs garnalen. De bereiding is hetzelfde, alleen de proteïne anders.
Pin dit recept voor Chicken Piccata!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.