Chicken Piccata

Deel met vrienden en familie

Chicken Piccata is een super simpel kipgerecht met een heerlijke saus gemaakt van onder andere citroen en kappertjes. Fris, zuur, zout: het heeft het allemaal! 

Chicken Piccata

Chicken piccata is een heerlijk Italiaans-Amerikaans gerecht, waarbij dunne, goudbruin gebakken kipfilets worden geserveerd in een frisse saus van citroen, kappertjes, witte wijn en kippenbouillon. Dit gerecht biedt een perfecte balans tussen het frisse en zure van citroen en kappertjes en de zachte textuur van de kip. Chicken Piccata wordt meestal geserveerd met pasta, aardappelpuree of geroosterde groenten. Zelf vind ik het ook heerlijk met een simpele salade of op een broodje! 

Als je dit een lekker recept vindt, denk ik dat je Italiaanse Kip Marsala (Pollo al Marsala) ook zal kunnen waarderen.

Kip Piccata naar Amerikaans Italiaans recept

The Bear

Laatst ben ik eindelijk begonnen met de fantastische serie The Bear. Toen ik zag dat hij de kappertjes in de pan deed, wist ik het meteen: dit is chicken piccata! Wow, dat heb ik lang niet meer gemaakt… Helemaal geïnspireerd, ging ik gelijk weer aan de slag.

Mocht je de serie The Bear nog niet gezien hebben: het is echt een aanrader voor foodies. In The Bear keert Carmen Berzatto, een briljante jonge chef-kok, terug naar huis om de familiebroodjeszaak, de Original Beef of Chicagoland, over te nemen na de zelfmoord van zijn broer. Hij moet wennen aan het runnen van een kleine keuken met koppig personeel en gespannen familierelaties, ver weg van de wereld van Michelin-sterrenrestaurants.

Kip Piccata

Hoewel dit recept natuurlijk gemaakt wordt met kip, kan je het ook heel goed bereiden met bijvoorbeeld dun geslagen kalfsvlees, een mooi stuk witvis en zelfs garnalen. De bereiding is hetzelfde, alleen de proteïne anders. 

Chicken Piccata

Chicken Piccata is een super simpel kipgerecht met een heerlijke saus gemaakt van onder andere citroen en kappertjes. Fris, zuur, zout: het heeft het allemaal! 
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 50 gr bloem
  • 6 teentjes knoflook
  • 50 gr boter ijskoud in blokjes
  • klontje extra boter
  • 3-4 eetlepels kappertjes
  • 1 citroen
  • 100 ml kippenbouillon
  • 150 ml witte wijn droog
  • zout
  • peper
  • olie

Instructies

  • Leg een kipfilet op een snijplank en bedek met plasticfolie. Sla met een vleeshamer (of ander zwaar object) plat tot ongeveer 1 cm dik.
    Besprenkel alle kipfilets aan beide kanten met zout en peper.
    4 kipfilets, zout, peper
  • Snijd de knoflook in dunne plakken en giet het sap van de kappertjes af.
    6 teentjes knoflook, 3-4 eetlepels kappertjes
  • Verdeel bloem met een snuf zout en peper op een groot bord en haal hier de kipfilets één voor één doorheen. Schud overtollig bloem af.
    50 gr bloem, peper, zout
  • Verhit twee eetlepels neutrale olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg twee stukken kip toe aan de koekenpan en druk elk stuk voorzichtig met een tang of visspatel aan. Zo maakt de kip goed contact met de pan en worden ze mooi bruin. Bak tot ze aan één kant diep goudbruin zijn, 2-4 minuten. Draai de kip om en bak nog eens 1-2 minuten. Leg op een bord en herhaal met de rest van de kip, voeg indien nodig extra olie toe.
    olie
  • Haal de kip uit de pan en maak de pan niet schoon. Voeg kappertjes, een klein beetje boter en de knoflook toe en bak dit 2 minuten.
    klontje extra boter
  • Voeg wijn, bouillon en 1 eetlepel citroensap toe en roer goed door. Schraap goed alles van de bodem van de pan af. Breng aan de kook en laat dit indikken, tot je nog maar de helft van de saus over hebt.
    100 ml kippenbouillon, 150 ml witte wijn, 1 citroen
  • Haal de pan van de hittebron en roer hier, blokje voor blokje, de ijskoude boter doorheen. Door koude boter te gebruiken, krijg je een mooie gladde saus.
    50 gr boter
  • Serveer de kipfilets met de saus en wat extra citroen!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: kipfilet, the bear

Pin dit recept voor Chicken Piccata!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close