Een Chinese loempia maak je heel makkelijk helemaal zelf! Vullen, rollen, frituren en je bent klaar om te genieten van een heerlijke Chinese loempia. Minstens zo lekker als van de afhaal, misschien zelfs beter!
Chinese Loempia zelf maken of toch afhalen?
Afhalen is natuurlijk makkelijk en eerlijk is eerlijk, dat willen we allemaal wel eens. Zelf loempia’s bakken is niet in 5 minuten gedaan. En zeker als je dan een hele goede Chinees in de buurt hebt, is afhalen wel aantrekkelijk.
Zelf heb ik met loempia’s te vaak slechte ervaringen gehad bij ‘de afhaalchinees’. Oud, slap en ruikend naar frituur. De laatste keer was echt een dieptepunt. De loempia was donkerbruin en op sommige plekken gewoon verbrand, en de binnenkant sompig, nat en ontzettend vet. Laten we het over de smaak maar niet eens hebben. Ik maak ze dus tegenwoordig zelf, want dan:
- is de vulling perfect
- zit er daadwerkelijk kip in
- zijn ze echt vers en knapperig
Verschil Chinese en Vietnamese loempia’s
Chinese loempia’s zijn dik en hebben relatief veel vulling, waar veel taugé in zit. Vietnamese Loempia’s (klik voor recept) daarentegen zijn een stuk dunner, een beetje het formaat van een sigaar. Ze hebben in verhouding tot de vulling relatief meer deeg en dat geeft een extra gevoel van knapperigheid. Ook bevatten deze loempia’s altijd rijstvermicelli!
Welke vellen gebruik je?
Het meest in de buurt van goede afhaalloempia’s kom je door je loempiavellen zelf te maken (klik voor recept). Dat is heel simpel, eigenlijk net als een pannenkoek bakken, en het bestaat uit ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Deze zelfgemaakte vellen rollen ook nog eens een stuk makkelijker en scheuren minder snel, dan de exemplaren die je kant-en-klaar koopt.
Mocht je echt geen zin hebben om je eigen vellen te bakken, dan kan ik je de TYJ Spring Roll Pastry van Spring Home aanraden. Je vindt deze in de vriezer van de toko en steeds vaker ook bij de grotere supermarkten.
Pin deze Chinese Loempia’s!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Zou je deze ook in de airfryer kunnen bakken?
Ik denk dat het wel zou moeten kunnen. Ik zou ze wel heel licht insmeren of sprayen met olie
Welke olie? En hoe heet moet de olie zijn?
Neutrale olie die geschikt is om te frituren, denk aan zonnebloem, arachide of rijstolie. Ongeveer 180 graden.
Kun je de loempia’s ook invriezen?
Ik zie geen reden waarom niet 👍🏻
Mooi recept, ga ik uit proberen.
Aanvulling: ingrediënten, hier staat 1 ei niet erbij .
Bedankt voor de tip, ik ga het recept nog eens na lezen.