Chinese tomatensoep (vegetarische versie)

Chinese tomatensoep recept
Chinese tomatensoep is heerlijk zoetzuur en hartig te gelijk. Maak deze afhaalklassieker makkelijk zelf thuis!

Toen ik nog een kind was haalden mijn ouders regelmatig Chinees af, wie niet in die tijd? We begonnen altijd met een soepje. Waar mijn pa en ik altijd voor de haaienvinnensoep gingen, bestelde mijn moeder standaard Chinese tomatensoep.

In veel recepten voor Chinese tomatensoep wordt kip gebruikt. De versie die ik maak is vegetarisch en als je de optionele omeletreepjes weglaat, is de soep zelfs vegan.

Chinese tomatensoep

Ingrediënten Chinese Tomatensoep

4-5 porties

1 teen knoflook
1 ui
1.5 – 2 theelepels tomatenpasta
500 ml water
500 ml gezeefde tomaten
1 blokje bouillon

2 eetlepels ketjap
2 eetlepels suiker
1 theelepel 5 -spice
2 eetlepels appelazijn

olie, zout & peper

Extra opties: taugé, mie, omeletreeptjes

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflookteen fijn. Fruit deze in een soeppan met een klein beetje olie, tot de ui glazig begint te worden.
  2. Voeg de tomatenpasta toe en fruit deze mee tot het zurige er af is, dit kun je als het goed is ruiken. Ongeveer een minuut of 2.
  3. Voeg water, gezeefde tomaten en een blokje bouillon toe. Roer goed door en breng langzaam aan de kook.
  4. Roer de ketjap, suiker, appelazijn en 5-spice door de tomatensoep en laat 15 minuten pruttelen.
  5. Proef en voeg eventueel nog wat ketjap of suiker toe naar smaak. Voeg als laatst de taugé toe, zo blijft deze lekker knapperig.

Klaar is je Chinese tomatensoep! Simpel toch? Wil je hem wat vullender maken, dan kun je mie of noedels toevoegen bij stap vijf.

Heb je geen gezeefde tomaten in huis, maar wel gepelde tomaten in blik? Gebruik deze dan gewoon en pureer de soep voordat je de taugé of mie toevoegt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *