Chinese tomatensoep (vegetarische versie)

Deel met vrienden en familie

Chinese tomatensoep is heerlijk zoetzuur en hartig te gelijk. Maak deze afhaalklassieker makkelijk zelf thuis!

Chinese tomatensoep

Toen ik nog een kind was haalden mijn ouders regelmatig Chinees af, wie niet in die tijd? We begonnen altijd met een soepje. Waar mijn pa en ik altijd voor de haaienvinnensoep gingen, bestelde mijn moeder standaard Chinese tomatensoep. De soep was anders dan de “Nederlandse” versie net wat zoet, dikker met een vleugje zuur. Als kind vond ik er niets aan, maar tegenwoordig kan ik het wel waarderen. In veel recepten voor Chinese tomatensoep wordt kip gebruikt. De versie die ik maak is vegetarisch en als je de optionele omeletreepjes weglaat, is de soep zelfs vegan.

Afhaalmaaltijden

Chinese Tomatensoep is natuurlijk een echt afhaalklassieker, wat heb ik daar goede herinneren aan. Jij ook? Tegenwoordig kook ik het graag zelf, dan is het nog lekkerder dan van de afhaal die bij mij in de buurt zit. Ondertussen hebben we meer recepten voor afhaalmaaltijden (en snacks) online staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Chinese tomatensoep (vegetarische versie)

Chinese tomatensoep is heerlijk zoetzuur en hartig te gelijk. Maak deze afhaalklassieker makkelijk zelf thuis!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1.5 - 2 theelepels tomatenpasta
  • 500 ml water
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 1 blokje bouillon
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel 5 -spice
  • 2 eetlepels appelazijn
  • olie zout & peper
  • Extra opties: taugé mie, omeletreeptjes

Instructies

  • Snipper de ui en knoflookteen fijn. Fruit deze in een soeppan met een klein beetje olie, tot de ui glazig begint te worden.
    1 teen knoflook, 1 ui
  • Voeg de tomatenpasta toe en fruit deze mee tot het zurige er af is, dit kun je als het goed is ruiken. Ongeveer een minuut of 2.
    1.5 - 2 theelepels tomatenpasta
  • Voeg water, gezeefde tomaten en een blokje bouillon toe. Roer goed door en breng langzaam aan de kook.
    500 ml water, 500 ml gezeefde tomaten, 1 blokje bouillon
  • Roer de ketjap, suiker, appelazijn en 5-spice door de tomatensoep en laat 15 minuten pruttelen.
    2 eetlepels ketjap, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel 5 -spice, 2 eetlepels appelazijn, olie
  • Proef en voeg eventueel nog wat ketjap of suiker toe naar smaak. Voeg als laatst de taugé toe, zo blijft deze lekker knapperig.
  • Klaar is je Chinese tomatensoep! Simpel toch? Wil je hem wat vullender maken, dan kun je mie of noedels toevoegen bij stap vijf.
    Extra opties: taugé
Auteur: Mariska
calorieën: 103kcal
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Aziatisch, Chinees
Trefwoord: afhaal, Soep, tomaten, tomatensoep

Nutrition

Calorieën: 103kcal | Carbohydrates: 23g | Protein: 2g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.04g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.1g | Sodium: 542mg | Potassium: 323mg | Fiber: 2g | Sugar: 17g | Vitamin A: 187IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 58mg | Iron: 2mg

Pin deze Chinese Tomatensoep

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Chinese tomatensoep

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Wauw, hij smaakt precies naar de chinees. Enorm lekker <3

    1. Goed om te horen Malu 😀 !

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close