Chocolade bananenbrood met chocolade chunks

Deel met vrienden en familie

Chocolade bananenbrood met chocolade chunks: zo heerlijk smeuïg, fudgy en een beetje stevig, dat je het bijna een bananen-brownie zou kunnen noemen!

De chocolade chunks zijn (soort van) optioneel: ook zonder krijg je een heerlijk brood. Maar met is het natuurlijk nog veel lekkerder. Vers uit de oven en nog warm krijg je heerlijke, smeuïge plakken met vloeibare chocoladebommetjes en afgekoeld juist knapperige stukjes chocolade. Laatst kocht ik deze chocolade chunks van het merk FunCakes om mijn bestelling zo te maken, dat ik geen verzendkosten hoefde te betalen. Doen we allemaal wel eens toch? En deze chunks werkte perfect in dit recept. Je kunt natuurlijk ook gewoon een chocoladereep in stukken snijden.

Chocolade bananenbrood met chocolade chunks

Welke bananen gebruik je voor bananenbrood?

Voor bananenbrood gebruik je gewone bananen, die je normaal ook zou eten. Dus geen bakbananen. Wel mogen ze lekker rijp en bruin zijn geworden. Zelf ben ik niet zo gek op mega bruine bananen (zoals de foto hieronder), maar voor een bananenbrood werkt dit juist heel erg goed. Hoe bruiner, hoe zoeter en dat is precies wat we willen. Dit komt omdat bananen enzymen bevatten die tijdens het rijpen zetmeel omzetten in suikers. Een bananenbrood is dus niet geheel suikervrij: er zitten fruitsuikers in. Wel is dit recept vrij van geraffineerde suikers. Zijn jouw bananen nog niet zo bruin, maar wil je wel nu bakken? Voeg dan gerust wat suiker toe als je een zoeter brood wilt hebben. Het lekkerste is dan basterdsuiker.

extra bruine bananen voor bananenbrood

Ingrediënten Chocolade bananenbrood

4 bananen
125 gr pure chocolade chunks
4 el cacaopoeder
150 gr bloem *
2 eieren
1 tl bakpoeder
snufje zout

* Je kunt ook havermeel gebruiken, voeg dan wel een extra ei toe!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakblik met papier. Als je een klein beetje boter in je vorm smeert blijft je bananenbrood niet plakken.
  2. Verwijder de schillen en prak de bananen met een vork. Voeg de eieren toe en klop deze los en goed door de bananenprak heen. Dit gaat het beste met een vork.
  3. Roer nu de rest van de ingrediënten er doorheen, totdat je geen stukjes met bloem meer ziet. Je hoeft niet hard te kloppen of een mixer te gebruiken, gewoon roeren met een houten lepel of siliconen spatel is alles wat dit beslag nodig heeft.
  4. Giet in je vorm en bak 50 minuten in het midden van je oven.

Goed verpakt kun je een bananenbrood een paar dagen in de koelkast bewaren. Nog langer blijft het goed in de vriezer. Zelf snijd ik het brood in plakjes en ze in met een klein stukje bakpapier tussen de plakjes. Dan komen ze makkelijk van elkaar af. Ontdooi ze snel in de magnetron of smeer ze in met een dun laagje boter en bak ze in een koekenpan! Allemaal lekker!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close