Chocolade drip recept voor drip cake

Deel met vrienden en familie

Drip cakes worden steeds populairder. Met dit recept maak jij zelf ook zo’n prachtige taart met een chocolade drip!

En, mooie taart? Nou, ik kan je vertellen dat hij ook nog eens ontzettend lekker is, tenminste als je van chocolade en Oreo’s houdt! Hij bestaat uit vier lagen chocolade cake met daar tussen een heerlijke Oreo-creamcheese crème en afgesmeerd met een Zwitserse chocolade-botercrème. Vandaag deel ik het recept voor de ‘drip’ bovenop.

 

Chocolade drip recept drip cake

Ingrediënten chocolade drip

75 gr pure chocolade
75 ml slagroom

overige benodigdheden: steelpan, schenkkan, rubberen spatel of offset spatel.

Bereiding

Chocolade drip maken

 1. Hak de chocolade in kleine stukken en plaats in een kom.
 2. Verwarm de slagroom in een klein steelpannetje, tot deze net begint te borrelen. Het hoeft niet vol te koken.
 3. Giet de warme room over de stukjes chocolade heen. Roer rustig door tot je een mooie, gladde saus hebt gekregen.
 4. Nu is het belangrijk om te kijken of de chocolade de juiste dikte heeft, het moet namelijk niet te dun zijn, want dan loopt het zo je taart af. Is het te dik, dan komt het niet in beweging en krijg je geen mooie druppels. De dikte van kinderlijm, je kent het vast nog wel van de basisschool, is perfect. Is jouw chocolade te dik, voeg dan nog wat room toe.

Drip cake maken

 1. Schenk de chocolade drip over in een schenkkan. Dat werkt niet alleen makkelijker, maar het koelt de chocolade drip saus meteen een beetje af. Je wilt namelijk niet te hete saus over je taart schenken, want dan smelt de botercrème weer.
 2. Schenk langzaam een deel van de chocolade drip bovenop je taart, in het midden; schenk niet tot de rand, maar laat zo’n 1 á 2 centimeter over.
 3. Neem je spatel en duw de drip langzaam naar de rand toe, je zult zien dat de drip langzaam over je taart zal lopen. Spatel het rustig de kant op waar je meer drips wilt hebben. Wil je meer drips? Schenk wat extra op het midden van de taart en werk dit langzaam de gewenste kant op.
 4. Deze techniek geeft een natuurlijke drip, wil je meer controle over je drip dan kun je de drip ook in een spuitzak doen en eerst de druppels op de rand zetten.

Let op, de drip blijft nog even zacht dus stoot het niet (zoals ik) ergens tegen aan, want dan krijg je een deuk in je prachtige drip. Ze je taart daarna koel weg, dan loopt de drip niet verder uit!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Super! Maar heb je ook het recept voor de Cream en boter smeersels? Ze klinken zo lekker!

  1. Helaas nog niet, zo’n taart maak ik natuurlijk ook maar heel zelden.
   De vulling heb ik uit de losse pols gedaan, ongeveer 3/4 monchou 1/4 roomboter, met poedersuiker gemixt. Daarna met een deegroller kapot geslagen oreo’s er doorheen geroerd.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close