Chocolade Fudge met 3 ingrediënten

3 Ingrediënten chocolade fudge
Wie is er nog meer gek op chocolade fudge? Met dit recept maak je zelf chocolade fudge en dat met slechts drie ingrediënten. Als je de tijd voor het afkoelen niet meerekent, kun je binnen 5 minuten klaar zijn!

Het is nu toch echt herfst. Tijd om weer eens de keuken in te duiken. Laatst gaf één van mijn collega’s aan dat ze eigenlijk nog nooit wat van mijn kookkunsten heeft mogen proeven. Tijd om daar eens verandering te brengen. Dit recept kwam meteen bij mij op, het is makkelijk en wie lust er nou geen chocolade fudge?

Niet alleen als traktatie op het werk doen ze het goed, maar ook als je ’s avonds gasten krijgt en je ze wat lekkers wilt voorschotelen bij de koffie of thee. Natuurlijk kun je dan een bakje soesjes uit het koelvak mee grijpen tijdens het boodschappen doen, maar je kunt ook vijf minuten de tijd nemen om deze heerlijke chocolade fudge door elkaar te roeren. Wanneer het tijd is voor koffie, is je fudge afgekoeld en klaar om aangesneden te worden!

Moeite met het vinden van de gecondenseerde melk in de supermarkt? Je vindt het meestal in het Aziatische vak, omdat ze het in die keuken veel vaker gebruiken.

Snelle chocolade fudge 3 Ingrediënten

Benodigdheden Chocolade Fudge

300 g chocolade
10 g boter
1 blikje gecondenseerde melk

Extra benodigdheden
Een vorm van ongeveer 20 x 20
Bakpapier

Bereiding Chocolade Fudge

Eén van de vertalingen voor het engelse woord ‘fudge’ in het Nederlands is ‘samenflansen’. Dat is eigenlijk best een goede beschrijving voor dit recept.

  1. Bekleed je vorm met bakpapier. Dit doe je om straks je fudge makkelijk uit de vorm te krijgen.
  2. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Roer goed door, zodat er geen stukjes meer zijn.
  3. Zet het vuur onder de pan uit, maar haal de kom met chocolade er nog niet vanaf. Giet de gecondenseerde melk erbij. Schraap het blikje goed uit, want er blijf best veel aan de binnenkant van het blikje hangen.
  4. Roer goed door, tot je merkt dat de mengsel dikker begint te worden.
  5. Doe de fudge in de vorm en zet deze minimaal een uur in de koelkast.

Ik weet zeker dat je zult genieten van je zelfgemaakte fudge!

15 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *