Deze chocolade-kokostaart met karamelschotsen is een waar spektakelstuk. Fluweelzachte taart met een diepe chocoladesmaak en een vleugje kokos. Niet super zoet, maar de koekjes in de korst bevatten wel suiker. Deze no-bake chocoladetaart is als extra bonus lactosevrij, als je wilt vegan, én glutenvrij.
Vegan no-bake chocoladetaart
Deze no-bake chocolade-kokostaart met karamelschotsen is er eentje om te delen. Je snijdt er met gemak 12 punten uit. Of het nou met je familie, vrienden of buren is. Dan is het wel zo leuk als iedereen ervan kan genieten. Doordat we kokosmelk gebruiken in plaats van slagroom, krijgt de taart niet alleen een subtiele kokossmaak, ze wordt ook meteen lactosevrij. De boter in de korst kun je tegenwoordig met gemak vervangen door een vegan versie. Dan zitten we alleen nog met de gluten: mocht je daar niet goed tegen kunnen, dan kan ik je deze koekjes van Schär aanraden.
Karamelschoten zorgen voor spektakel
Je kunt ze natuurlijk niet missen op deze taart, de karamelschotsen. Ze geven de platte taart naast uitstraling ook meteen wat hoogte. Van een vrij simpele taart wordt het een echte eyecatcher. Je hebt alleen suiker nodig voor het maken van de schotsen, dus maak er gerust zoveel als je wilt. De schotsen plaatsen we pas op het laatst op de taart, als deze niet meer in de koelkast gaat, want anders smelt de karamel door het vochtgehalte in de koelkast. Niet te hard drukken, want dan heb je kans dat je scherven breken.
Pin deze Chocolade-kokostaart met karamelschotsen!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.