Deze chocolade-kokostaart met karamelschotsen is een waar spektakelstuk. Fluweelzachte taart met een diepe chocoladesmaak en een vleugje kokos. Niet super zoet, maar de koekjes in de korst bevatten wel suiker. Deze no-bake chocoladetaart is als extra bonus lactosevrij, als je wilt vegan, én glutenvrij.
Vegan no-bake chocoladetaart
Deze no-bake chocolade-kokostaart met karamelschotsen is er eentje om te delen. Je snijdt er met gemak 12 punten uit. Of het nou met je familie, vrienden of buren is. Dan is het wel zo leuk als iedereen ervan kan genieten. Doordat we kokosmelk gebruiken in plaats van slagroom, krijgt de taart niet alleen een subtiele kokossmaak, ze wordt ook meteen lactosevrij. De boter in de korst kun je tegenwoordig met gemak vervangen door een vegan versie. Dan zitten we alleen nog met de gluten: mocht je daar niet goed tegen kunnen, dan kan ik je deze koekjes van Schär aanraden.
Karamelschoten zorgen voor spektakel
Je kunt ze natuurlijk niet missen op deze taart, de karamelschotsen. Ze geven de platte taart naast uitstraling ook meteen wat hoogte. Van een vrij simpele taart wordt het een echte eyecatcher. Je hebt alleen suiker nodig voor het maken van de schotsen, dus maak er gerust zoveel als je wilt. De schotsen plaatsen we pas op het laatst op de taart, als deze niet meer in de koelkast gaat, want anders smelt de karamel door het vochtgehalte in de koelkast. Niet te hard drukken, want dan heb je kans dat je scherven breken.

Chocolade-kokostaart met karamelschotsen
Equipment
- Taartvorm
- Bakpapier
Instructies
Koekjesbodem
- Vermaal de koekjes tot kruimels en smelt de boter. Meng deze door elkaar en druk het stevig op de bodem en randen van je vorm. Zet in de koelkast om op te stijven, terwijl we de chocolade-kokos vulling maken.
Chocolade-kokos vulling
- Doe alle chocolade in een grote kom. Mocht je een reep gebruiken, hak deze dan eerst klein.
- Verwarm de kokosmelk en brokkel de santen erbij. Goed roeren, zodat de santen oplost en mengt met de kokosmelk. Verwarm tot het net niet gaat koken.
- Giet de warme kokos over de chocolade heen en voeg een snuf zout toe. Laat dit 5 minuten staan, voordat je het allemaal goed door gaat roeren.
- Giet de chocolade voorzichtig in je vorm, bovenop de koekjesbodem.
- Zet in de koelkast en laat daar minimaal 4 uur opstijven. Dit doe je zonder de karamelschotsen, want karamel smelt als het in contact komt met vocht. En laat de koelkast nou net vochtig zijn.
Karamelschotsen
- Leg een stuk bakpapier klaar. Neem een steelpan en schep hier de suiker in. Verwarm al roerend, ik gebruik hier graag een houten wegwerp chopstick voor, totdat de karamel mooi goudbruin is.
- Giet op een stuk bakpapier en smeer voorzichtig uit. Laat goed afkoelen, niet ondertussen voelen of het al goed is, karamel is bizar heet!
- Breek de afgekoelde karamel in schotsen.
Afmaken
- Haal de taart minimaal een uur van tevoren uit de koelkast, dan is de structuur het lekkerst en komt de smaak goed naar voren.
- Steek de karamelschotsen in je chocolade-kokostaart en het is tijd om de show te stelen!
Notities
Pin deze Chocolade-kokostaart met karamelschotsen!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.