Schattige chocolade nestjes | Leuk voor Pasen!

 

Op zoek naar een schattige, maar simpele paas chocolade traktatie? Dan zijn deze paas chocolade nestjes ideaal voor jou! Je hebt er geen oven voor nodig en je zou het zelfs door kinderen kunnen laten maken.

De basis voor de chocolade nestjes bestaat uit cornflakes met chocolade. Dit is een snack die veel in Engeland gegeten wordt, maar misschien in Nederland wat minder bekend is. Voor de paas nestjes op de foto heb ik gebruik gemaakt van melkchocolade, maar je kunt natuurlijk ook gemakkelijk kiezen voor andere soorten chocolade! Zelf lijken ze mij ook erg lekker met karamel zeezout van Tony Chocolonely.

Voor de cornflakes heb ik de meest standaard cornflakes gebruikt die ik kon vinden, gewoon het huismerk van de supermarkt. De nestjes zijn ook heel lekker te maken met muesli of cruesli. Zo kun je ook een versie maken met minder suiker, mocht dat je voorkeur hebben.

Recept chocolade nestje pasen

Benodigdheden chocolade nestjes

voor 12 à 18 nestjes
200 gr chocolade
70 gr cornflakes
1 zak M&M’s
sprinkels (optioneel)

Extra nodig: bakpapier

Bereiding

  1. Maak de chocolade klein en smelt deze au-bain marie of in de magnetron. Roer de cornflakes er doorheen en blijf voorzichtig roeren, totdat alles goed bedekt is met een dun laagje chocolade.
  2. Bedek een plank, plaat of bord met wat bakpapier.
  3. Leg in elk chocolade nestjes drie M&M’s als eitjes en bestrooi ze eventueel nog met wat vrolijke sprinkels.
  4. Laat de chocolade goed uitharden (dit kan eventueel in de koelkast), voordat je ze gaat uitdelen. In een luchtdichte trommel blijven de chocolade netjes zeker een week goed, maar ik gok dat ze voor die tijd op zijn!

Eet smakelijk! Ben je op zoek naar nog meer Paas recepten of andere lekkere zoetigheden? In de recepten index kom je genoeg lekkers tegen!

 

Pin deze Schattige chocolade nestjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Recept paas chocolade nestjes

Join the Conversation

  1. Ahhh wat schattig! Super leuk zeg!!

    1. Mariska Author says:

      Dankje! Ze werden veel leuker dan ik van te voren had bedacht 😀 !

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close