Vegan Chocoladetaart met noten

Dit is niet alleen een vegan chocolade taart, hij is ook nog eens: gluten vrij, lactose vrij en suiker vrij. Ook makkelijk voor op feestjes, want bijna iedereen mag deze taart wel eten! Wil je gezonder eten, maar toch een chocolade taart maken, dan is dit echt het recept voor jou!

Normaal gesproken maak ik voor mijzelf nooit toetjes, maar als er vrienden komen eten, vind ik het wel zo leuk. Ik ben dan ook altijd bang dat ik niet genoeg eten maak, dus een toetje is dan een mooie back-up. Afgelopen weekend kwam er een veganistische vriend eten. De meeste toetjes die ik vond, zaten vol met suikers en tarwe producten. En laat ik die zelf nou net willen vermijden.  Tot ik wat recepten tegen kwam voor ‘Raw Vegan’ taarten. Ik heb ze gecombineerd :).

Normaal gesproken geef ik de hoeveelheden van mijn recepten weer in grammen en millimeters, maar voor dit gerecht is het makkelijk om het in cups te doen.  Aangezien er niet gebakken hoeft te worden, luistert het allemaal niet zo nauw. Het scheelt een hoop afwegen.

Benodigdheden Vegan chocoladetaart

Ingrediënten bodem
7 dadels (ontpit)
1/2 cup walnoten
1 eetlepel cacao poeder
1 theelepel vanilla extract

Ingrediënten mousse
1 1/2 cup rauwe cashewnoten minimaal 1 uur geweld in warm water
1/3 cup cocosolie
1/2 cup warm water
1/4 cup agave siroop
1/3 cup cacao poeder
5 dadels (ontpit)
2 theelepels vanille extract
1 theelepel kaneel
snuf zout

+ eventueel wat noten ter versiering

Bereiding Vegan chocoladetaart

Bereiding bodem

  1. Stop alle ingrediënten in een foodprocessor of blender en vermaal het goed.
  2. Bedek je vorm met een stuk plastic folie, strooi het mengsel erover uit en druk goed aan. Ik vind het makkelijk om er nog een stuk folie op te doen, zodat niet alles aan mijn handen blijft plakken.

Bereiding mousse

  1. Het bereiden van de mousse is ook super makkelijk. Gewoon alles vermalen. Mocht het niet allemaal in je foodprocessor/ blender passen, dan kun je het ook in batches doen en daarna goed door elkaar roeren.
  2. Giet vervolgens de mousse boven op je bodem. Zet deze minimaal een uurtje in de vriezer om op te stijven.

Je had waarschijnlijk een veel ingewikkelder recept verwacht, maar dit is het gewoon!

Vegan noten chocoladet taart

Join the Conversation

  1. Lijkt me heel erg lekker!

  2. Chahrazad says:

    Oewh. Lijkt me heeerlijk!!

  3. dramaqueen9222 says:

    Jam lekker! X

  4. Ziet er super lekker uit! Mjum ik denk dat ik zomaar de ingrediënten uit mijn kast haal.. 😛

  5. Florentine says:

    Super gaaf dit recept! Je hebt echt hele leuke dingen op de blog staan vind ik!! X

    1. Dankje, dat vind ik echt leuk om te horen!

  6. Hmmm ziet er zo onwijs jummie uit <3

  7. Ziet er lekker uit! Als ik deze voor een verjaardag wil maken kan ik de taart dan na het opstijven gewoon in de koelkast bewaren?

    1. Mariska Author says:

      Hoi Leanne, dat kan zeker! Ik zou hem wel een uur van tevoren in de koelkast zetten!

  8. Kan je de taart invriezen?

    1. Mariska Author says:

      Ja, heel goed zelfs!

  9. Premabha says:

    Hoe groot moet de vorm voor deze taart zijn?

    1. Tussen de 20 en de 26 centimeter.

  10. Hi! Bedoel je cashew noten om de mouse te maken?

    En hoeveel reken je als cup?

    Dank voor je antwoorden!

    Groet,

    Cynthia

    1. Hoi Cynthia, daar moet inderdaaf cashewnoten staan. Een cup is een vaste maateenheid. Je kunt er speciale bekers/schepjes voor kopen, zoals bijvoorbeeld deze: deze. Het komt overheen met 250 ml als je het vult met vloeistof

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close