Vegan Chocoladetaart met noten

Vegan noten chocoladet taart

Dit is niet alleen een vegan chocolade taart, hij is ook nog eens: gluten vrij, lactose vrij en suiker vrij. Ook makkelijk voor op feestjes, want bijna iedereen mag deze taart wel eten! Wil je gezonder eten, maar toch een chocolade taart maken, dan is dit echt het recept voor jou!

Normaal gesproken maak ik voor mijzelf nooit toetjes, maar als er vrienden komen eten, vind ik het wel zo leuk. Ik ben dan ook altijd bang dat ik niet genoeg eten maak, dus een toetje is dan een mooie back-up. Afgelopen weekend kwam er een veganistische vriend eten. De meeste toetjes die ik vond, zaten vol met suikers en tarwe producten. En laat ik die zelf nou net willen vermijden.  Tot ik wat recepten tegen kwam voor ‘Raw Vegan’ taarten. Ik heb ze gecombineerd :).

Normaal gesproken geef ik de hoeveelheden van mijn recepten weer in grammen en millimeters, maar voor dit gerecht is het makkelijk om het in cups te doen.  Aangezien er niet gebakken hoeft te worden, luistert het allemaal niet zo nauw. Het scheelt een hoop afwegen.

Benodigdheden Vegan chocoladetaart

Ingrediënten bodem
7 dadels (ontpit)
1/2 cup walnoten
1 eetlepel cacao poeder
1 theelepel vanilla extract

Ingrediënten mousse
1 1/2 cup rauwe cashewnoten minimaal 1 uur geweld in warm water
1/3 cup cocosolie
1/2 cup warm water
1/4 cup agave siroop
1/3 cup cacao poeder
5 dadels (ontpit)
2 theelepels vanille extract
1 theelepel kaneel
snuf zout

+ eventueel wat noten ter versiering

Bereiding Vegan chocoladetaart

Bereiding bodem

  1. Stop alle ingrediënten in een foodprocessor of blender en vermaal het goed.
  2. Bedek je vorm met een stuk plastic folie, strooi het mengsel erover uit en druk goed aan. Ik vind het makkelijk om er nog een stuk folie op te doen, zodat niet alles aan mijn handen blijft plakken.

Bereiding mousse

  1. Het bereiden van de mousse is ook super makkelijk. Gewoon alles vermalen. Mocht het niet allemaal in je foodprocessor/ blender passen, dan kun je het ook in batches doen en daarna goed door elkaar roeren.
  2. Giet vervolgens de mousse boven op je bodem. Zet deze minimaal een uurtje in de vriezer om op te stijven.

Je had waarschijnlijk een veel ingewikkelder recept verwacht, maar dit is het gewoon!

Vegan noten chocoladet taart

15 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *