Chocolade pepernoot rotsjes | Pepernoot of Kruidnoot

Deel met vrienden en familie

chocolade pepernoot rotsjes
Heerlijke chocolade pepernoot rotsjes! Met het Sinterklaasfeest zelf heb ik inmiddels niet zoveel meer, maar met de traktaties natuurlijk wel! Zijn het nou trouwens pepernoten of kruidnoten?

Pepernoot of kruidnoot?

In mijn jeugd kende ik alleen maar pepernoten. Dit waren heerlijke half ronde mini koekjes die je met Sinterklaas kreeg. Later kwamen er ook zachte blokjes bij met een soortgelijke kruidige smaak. Dit waren kruidnoten. Maar wat bleek? In andere delen van het land werden pepernoten kruidnoten genoemd en visa versa. Er gaat al jaren een discussie rond op het internet wat nou de juiste benaming is. Er zijn mensen die zich daadwerkelijk boos kunnen maken als je een kruidnoot pepernoot noemt.

Ik heb de Van Dale erbij gepakt en daarin kan je lezen:

Pepernoot: ‘dobbelsteentje van peperkoek of half bolletje van speculaas (gegeten in de tijd rond sinterklaas). Kruidnoot is een synoniem van pepernoot.’

Een pepernoot is dus een kruidnoot, maar je hebt twee soorten pepernoten (of kruidnoten).

Volgen jullie hem nog? Hoe dan ook, bij dit recept zijn zowel de pepernoot als de kruidnoot erg lekker om te gebruiken 😉

Benodigdheden Chocolade pepernoot rotsjes

150 gr pepernoten
180 gr chocolade
Versiering : amandelschaafsel, kokosrasp, spikkels…
1 vel bakpapier

Bereiding Chocolade pepernoot rotsjes

  1. Breek de chocolade in kleine stukken en smelt deze ‘au bain marie’.
  2. Giet de gesmolten chocolade in een kom over de pepernootjes en roer ze voorzichtig door.
  3. Schep met een lepel een aantal pepernoten uit de kom en plaats deze in een hoopje op het bakpapier. Ga hier mee door, totdat alles op is.
  4. Besprenkel je pepernoot rotsjes met je favoriete topping. Ik ging voor kokosrasp en amandelschaafsel. Laat ze nu nog even afkoelen, totdat de chocolade weer gestold is.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Mmm, lijkt me verrukkelijk zeg !

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close