Chocolade pindakaascups

Deel met vrienden en familie

Deze Chocolade pindakaascups combineren twee super populaire smaken met elkaar: pindakaas en chocolade. Een puurdere en minder zoete versie van de bekende Reese peanut butter cups.

Chocolade pindakaascups

Wie Flying Foodie al wat langer volgt, weet dat we regelmatig mee doen met een foodblog swap. Hierbij krijg je een blog toegewezen van een collega blogger waar je mee aan de slag mag.

Deze maand mocht ik iets maken van de website van Kas: Koekiesenzo. Je zult met die naam misschien een mierzoete website verwachten bomvol suikers, maar niets is minder waar. Bij Kas kun je terecht voor een hoop gezondere zoete opties. Veel koolhydraatarm en suikervrij. Zo ook haar Choco Duo’s raw. Ik gaf deze een twist en maakte er chocolade pindakaascups van; niet raw, maar wel laag in suiker.

Hoewel deze verwennerij weinig suiker bevat, zijn het natuurlijk wel caloriebommetjes. Voordeel is dan wel weer dat je meestal aan één genoeg hebt.

Chocolade pindakaascups koolhydraatarm

Ingrediënten Chocolade pindakaascups

voor 4-6 grote cups

250 – 300 gr pure chocolade (afhankelijk van hoe netjes je werkt en hoeveel je snoept)
2 theelepeltjes kokosolie of boter
3 eetlepels pindakaas (ik ga voor suikervrij 100% pinda)

Overige benodigdheden: een cupcake tray en eventueel cupcakepapiertjes

Toch liever zoeter? Vervang de pure chocolade dan door melkchocolade en roer een zakje vanillesuiker door je pindakaas heen.

Bereiding

  1. Smelt de helft van de chocolade au bain-marie met een theelepel kokosolie of boter.
  2. Zet cupcake papiertjes in je cupcake tray en verdeel de chocolade erover. Wacht een paar minuten en duw vervolgens een klein laagje naar de zijkanten, zodat je een opstaand randje krijgt. Dit kan met de bolle kant van een theelepel of met een kwastje.
  3. Zet in de koelkast om op te stijven. Als het warm is in je keuken, kan het handig zijn om ook alvast de pindakaas in de koelkast te zetten, dan is het wat steviger.
  4. Schep de pindakaas in de chocoladecups en smelt de overige chocolade met de overgebleven olie/boter.
  5. Verdeel de overige chocolade over de cups en plaats in de koelkast om af te koelen en op te stijven.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close