Chocolade roomletters zijn misschien wel mijn favoriete soort chocoladeletter. Ze zijn ontzettend romig, vol van smaak en je kunt heel makkelijk met smaken variëren. Ga je voor een “luxe” variant met veel noten, of toch eentje met lekker veel strooigoed?
Psssst, niet doorvertellen, maar als Sint weer uit het land is, kun je met hetzelfde recept ook Kerstkransjes spuiten!
Chocolade Roomletter
Ze zijn zachter en romiger van smaak dan een gewone chocoladeletter. Hierdoor smelten ze ook sneller, maar dat mag de pret niet drukken. Het wordt vaak meer als een luxe product gezien; voor een roomletter moet je toch eerder naar een banketbakker, terwijl je een gewone letter bijna overal kunt kopen.
Wij gebruiken pure chocolade, maar je kunt voor dit recept alle kleuren chocolade gebruiken. Varieer ook lekker met de toppings: met witte chocolade vind ik het bijvoorbeeld lekker om gedroogde cranberries (of framboos) te combineren met pistachenoten. Of wat dacht je van melkchocolade met pretzels en pecannoten?
Spuitletter
Een chocolade roomletter wordt ook wel een spuitletter genoemd, omdat je de vorm van de letter maakt met een spuitzak, in plaats van een mal bij een “gewone” chocoladeletter.
Niet alle spuitletters zijn ook roomletters, Ze kunnen ook gemaakt worden door chocolade te combineren met suikersiroop; dit geeft een hardere structuur, maar ook een puurdere chocoladesmaak. Ook zie je wel eens spuitletters voorbij komen, die gemaakt zijn met slagroom.
Pin dit recept voor Chocolade Roomletters!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.