Chocolade Roomletter

Deel met vrienden en familie

Chocolade roomletters zijn misschien wel mijn favoriete soort chocoladeletter. Ze zijn ontzettend romig, vol van smaak en je kunt heel makkelijk met smaken variëren. Ga je voor een “luxe” variant met veel noten, of toch eentje met lekker veel strooigoed?

Psssst, niet doorvertellen, maar als Sint weer uit het land is, kun je met hetzelfde recept ook Kerstkransjes spuiten!

Chocolade Roomletter

Ze zijn zachter en romiger van smaak dan een gewone chocoladeletter. Hierdoor smelten ze ook sneller, maar dat mag de pret niet drukken. Het wordt vaak meer als een luxe product gezien; voor een roomletter moet je toch eerder naar een banketbakker, terwijl je een gewone letter bijna overal kunt kopen.

Wij gebruiken pure chocolade, maar je kunt voor dit recept alle kleuren chocolade gebruiken. Varieer ook lekker met de toppings: met witte chocolade vind ik het bijvoorbeeld lekker om gedroogde cranberries (of framboos) te combineren met pistachenoten. Of wat dacht je van melkchocolade met pretzels en pecannoten?

Chocolade roomletter in de S
Spuitletter van roomchocolade met strooigoed

Spuitletter

Een chocolade roomletter wordt ook wel een spuitletter genoemd, omdat je de vorm van de letter maakt met een spuitzak, in plaats van een mal bij een “gewone” chocoladeletter.

Niet alle spuitletters zijn ook roomletters, Ze kunnen ook gemaakt worden door chocolade te combineren met suikersiroop; dit geeft een hardere structuur, maar ook een puurdere chocoladesmaak. Ook zie je wel eens spuitletters voorbij komen, die gemaakt zijn met slagroom.

Chocolade Roomletter

Chocolade roomletters zijn misschien wel mijn favoriete soort chocoladeletter. Ze zijn ontzettend romig, vol van smaak en je kunt heel makkelijk met smaken variëren. Ga je voor een "luxe" variant met veel noten, of toch eentje met lekker veel strooigoed?
Porties 2 letters
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

 • 250 gr chocolade
 • 70 gr roomboter kamertemperatuur

Optioneel

 • strooigoed
 • nootjes
 • pepernoten

Instructies

 • Temper de chocolade, heb je hier geen ervaring mee? Lees dan eerst dit artikel goed door.
  250 gr chocolade
 • Klop de boter op hoge snelheid luchtig. Voeg vervolgens de chocolade toe en mix goed door.
  70 gr roomboter
 • Plaats je spuitmondje in de spuitzak en schep hier alle chocolade in. Het kan zijn dat je chocolade nog een beetje te zacht is, doe dus eerst een teststukje, voordat je met je letters aan de slag gaat.
 • Spuit de letters en versier ze!
  strooigoed, nootjes, pepernoten
Auteur: Mariska
Gang: chocolade, Snack, snoep
Keuken: Nederlands
Trefwoord: chocolade, sinterklaas, zoet

Pin dit recept voor Chocolade Roomletters!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Chocolade roomletter voor Sinterklaas van gespoten chocolade met boter

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close