Chocolade Rudolf

Deel met vrienden en familie

Met deze schattige Chocolade Rudolf steel je de show tijdens de feestdagen! Dit is een heerlijke en makkelijke kersttraktatie, die perfect is voor zowel kinderen als volwassen. De basis is een chocoladereep, dat maakt het extra makkelijk. Leuk voor thuis op een schaaltje bij de koffie tijdens de feestdagen, maar natuurlijk ook super om mee te nemen als traktatie.

Chocolade Rudolf

Deze Rudolf heb je zo gemaakt en je hebt maar een paar ingrediënten nodig:

  • Chocoladerepen – ik gebruik een Twix, maar werkt ook prima met Mars, Snickers of bijvoorbeeld Milky Way.
  • Pretzels – voor het gewei
  • Rode M&M’s of smarties – voor de neus
  • Eetbare oogjes
  • Gesmolten chocolade

Lijm alles aan elkaar met wat gesmolten chocolade en je hebt binnen een paar minuten een hele roedel Rudolfs klaar. Het perfecte voorbeeld van een feestelijke chocoladetraktatie die je snel en zonder veel gedoe maakt. Deze chocolade kersttraktatie is niet alleen helemaal kidsproof om te eten, maar ook super leuk om samen te maken. Ik gebruik vaak een plastic spuitflesje voor de gesmolten chocolade, dit werkt een stuk makkelijker dan een spuitzakje, zeker als ik het samen met mijn kleuter doe! 

Chocoladetraktatie

Lekker om te eten en leuk om te maken dus. Ook heel leuk voor een verjaardag in de wintermaanden. Of geef een doe ’t zelf setje kado met een beschrijving!

Chocolade Rudolf

Met deze schattige Chocolade Rudolf steel je de show tijdens de feestdagen! Dit is een heerlijke en makkelijke kersttraktatie, die perfect is voor zowel kinderen als volwassen. De basis is een chocoladereep, dat maakt het extra makkelijk. Leuk voor thuis op een schaaltje bij de koffie tijdens de feestdagen, maar natuurlijk ook super om mee te nemen als traktatie.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Kookgerei

  • knijpflesje optioneel

Ingrediënten

  • chocoladerepen ik gebruik een Twix, maar werkt ook prima met Mars, Snickers of bijvoorbeeld Milky Way.
  • pretsels
  • rode M&M’s
  • suikeroogjes
  • chocolade om te smelten

Instructies

  • Smelt je chocolade au bain-marie en schenk eventueel in een knijpflesje. Controleer of het mondstuk van je fles open is.
    chocolade
  • Plak met behulp van de gesmolten chocolade in het midden van je chocoladereep het rode neusje, bovenaan mogen de geweien (ronde kant van de pretzel naar binnen) en daar tussen de oogjes.
    chocoladerepen, pretsels, rode M&M’s, suikeroogjes
Auteur: Mariska
Gang: chocolade, Dessert, traktatie
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolade, kerst, kerst chocolade, kerst traktatie

Pin dit recept voor Chocolade Rudolf!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Chocolade kerst traktatie gemaakt van twix in de vorm van een rudolf

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close