Oeeh, een chocolade smoothiebowl met pindakaas en banaan! Een gezond en vegan ontbijt, dat ontzettend goed vult, maar voelt als een feestje. Binnen 5 minuten klaar, dus perfect voor een snel (maar zeker niet saai) ontbijt.
Op Bali in Canggu at ik voor het eerst een smoothiebowl, met vers fruit en nog licht bevroren en daardoor heerlijk verfrissend. Dit recept is echter geïnspireerd op een bowl die ik gewoon haalde bij de Juice Brothers in Amsterdam. Wel een vereenvoudigde versie met ingrediënten die makkelijk te verkrijgen zijn.
Veel smoothiebowl recepten die ik voorbij zie komen gebruiken dadels. Als je bananen goed rijp zijn, zijn de extra suikers van dadels wat mij betreft echt niet nodig.
Chocolade smoothiebowl met pindakaas
voor 1 smoothiebowl
1 banaan (in plakjes bevroren, doe dat de avond ervoor dus)
100 – 200 ml (plantaardige) melk
1 flinke theelepel cacao
0.5 eetlepel pindakaas
een kleine snufje zout
optionele toppings
pinda granola (maak zelf met dit recept)
chia zaad
verse banaan
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in je blender of Nutribullet, maar begin met 100 ml melk. Zelf houd ik ervan als mijn smoothiebowl lekker dik en bijna ijsachtig is. Voeg extra melk toe als je het liever wat dunner hebt.
- Schep in een kom en versier met granola, chia zaad en verse banaan! En je kunt natuurlijk eindeloos variëren!