Chocolade tiramisu met rum

Deel met vrienden en familie

Chocolade tiramisu met rum is verslavend lekker. Romig, smaakvol en alles wat je gewend bent van een tiramisu, maar dan met nog meer chocolade en een heel subtiel vleugje rum, die de smaak van de chocolade ten goede komt.

Is het een traditioneel tiramisu recept? Nee, ik denk dat een gemiddelde Italiaan dit recept niet zal accepteren. Is het lekker? Ja, echt ontzettend lekker. Mocht je trouwens niet zo van rum houden, we hebben ook een tiramisu recept zonder alcohol online staan!

Ingrediënten Chocolade tiramisu

Voor vier personen

1 pak lange vingers
sterke koffie (flinke kop)
60 gr pure chocolade
125 gr mascarpone
125 ml room
1 eetlepel bruine rum
cacaopoeder

Bereiding

  1. Zet de koffie en laat deze afkoelen.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie en laat deze afkoelen, terwijl we doorgaan met de rest.
  3. Klop met een mixer de mascarpone samen met de room los, tot het mooi luchtig is geworden. Een beetje zoals een aangedikte versie van geklopte slagroom.
  4. Blijf langzaam doormixen terwijl je de gesmolten chocolade en een eetlepel bruine rum bijschenkt. Wil je de chocolade tiramisu in glaasjes serveren dan is het handig om de mousse in een spuitzak te scheppen.
  5. Meet uit hoe lang je lange vingers moeten zijn en snijd ze op maat. Gelukkig gaat dit heel makkelijk.
  6. Dip de lange vingers kort in de koffie en plaats ze in je vorm of glas. Verdeel de chocolademousse er over heen. Ik wilde mijn koekjes rechtop in het glas hebben, dit ging het makkelijkste door eerst een dun laagje mousse in het glaasje te spuiten en daar de koekjes in te steken.
  7. Strooi tenslotte een laagje cacaopoeder over je chocolade tiramisu met rum heen!

 

Pin deze chocolade tiramisu met rum!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Chocolade tiramisu met rum

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close