Churros met Nutella saus

Deel met vrienden en familie

Churros met Nutella saus is een verslaving die ik heb meegenomen uit Benidorm. Bij het ontbijt lagen ze iedere ochtend zo naar mij te lonken; die moést ik thuis ook gaan maken!

Normaal gesproken worden churros niet met Nutella gegeten, maar met gewone chocolade saus. Zo ook in het Asia Garden hotel. Alleen vond ik de chocolade saus die ze erbij hadden niet zo lekker, het smaakte naar een soort van te dikke Nesquik chocolademelk. Er lagen bij de jammetjes wel kleine bakjes Nutella. Ik dipte mijn churros in de Nutella en hoppa: een verslaving was geboren! Gelukkig gaf het ook inspiratie voor dit recept 😉

Vaak worden churros door een mengsel van suiker en kaneel gerold. Zelf vind ik dat bij dit recept overbodig, aangezien de Nutella natuurlijk al zoet zat is, maar ik heb de stap toch wel opgenomen in het recept voor jullie. Aan jullie de keuze: wel of geen extra suiker!

Recept Churros met Nutella saus

Benodigdheden Churros met Nutella saus

Churros
2 eetlepels plantaardige olie zonder uitgesproken smaak, bijvoorbeeld zonnebloem olie
2 eetlepels suiker
1 flinke snuf zout
250 ml water

125 gr bloem
ongeveer 2 liter olie om te frituren, ik gebruikte hiervoor ook weer zonnebloem olie.

Optioneel:
100 gr suiker
2 a 3 theelepels kaneel

Nutella saus
3 eetlepels Nutella
3 eetlepels room

Bereiding Churros met Nutella saus

Churros

  1. Vul een steelpannetje met het water, suiker, zout en de twee eetlepels olie. Breng al roerend aan de kook en haal daarna direct van het vuur af.
  2. Voeg alle bloem in één keer toe en roer het met een pollepel goed door. Op een gegeven moment vormt zich een bal, dan ben je klaar met roeren.
  3. Laat je churros mix even afkoelen, voordat je de spuitzak er mee vult.
  4. Verwarm je olie tot 190 graden Celsius. Zet een bord bedekt met keukenrol klaar, zodat daar straks je churros op kunnen uitlekken.
  5. Spuit reepjes van het deep en bak deze in de hete olie, tot ze mooi goudbruin zijn geworden. Schep ze uit de olie en laat ze op een stuk keukenrol uitlekken.
  6. (optioneel) Rol de churros door het mengsel van suiker en kaneel.

Nutella saus

  1. Verwarm in een klein pannetje al roerend de Nutella samen met de slagroom room. Zodra ze goed met elkaar vermengd zijn ben je klaar. De room moet niet koken!

Nu begint de pret! Lekker churros dippen in je Nutella saus. Eet smakelijk!

Heb jij wel eens churros gegeten? Was dat in Nederland of op vakantie?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Rachel Kromdijk says:

    Wat leuk dat ze zo makkelijk te maken zijn ! ziet er ook erg smakelijk uit

  2. Wat een leuk recept. Churros zijn ook echt heerlijk!

  3. Pieter Burgers says:

    Hey Maris!

    Kan je mij vertellen of de room/slagroom die je gebruikt gezoet of ongezoet is?

    Alvast bedank!

    Gr. Pieter

    1. Ongezoet en ongeklopt Pieter! Groet, Maris

  4. Pieter Burgers says:

    Kijk, dat is nog eens een super snelle reactie! Thanks Maris! 🙂

  5. Hoi maris
    Heb vandaag de churros gemaakt maar volgens mij moet het deeg veel dikker, Heb zelf meer bloem erin gedaan

    1. Mariska Author says:

      Het is altijd goed om te blijven kijken en het recept aan te passen waar nodig. Zeker met gerechten met bloem, soms wordt het anders opgenomen.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close