Ciao Bella: Italiaans gepofte zoete aardappel

Ciao Bella - Italiaans gevulde gepofte zoete aardappel

Ciao Bella, ziet ze er niet prachtig uit? Zoete aardappels zijn tegenwoordig steeds makkelijker verkrijgbaar. Gelukkig maar, want deze schatjes kun je zo lekker bereiden! En ze zitten ook nog eens propvol gezonde voedingsstoffen. Ik eet bijna geen gewone aardappels meer. Tot mijn grote verbazing heb ik pas één recept met zoete aardappels op Flying Foodie staan. Tijd om daar verandering in te brengen. Vandaag deel ik mijn recept voor deze beauty: Italiaans gepofte zoete aardappel.

Benodigdheden Italiaans gepofte zoete aardappel

1 grote of 2 kleine zoete aardappels per persoon
Rucola
Serrano ham
Parmezaanse kaas (of andere harde, pittige, Italiaanse kaas)
Mini tomaatjes in tweeën gehakt
Knoflook
Basilicum
Olijfolie, zout & peper

Bereiding Italiaans gepofte zoete aardappel

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Was je zoete aardappels goed en prik ze wild in met een vork. Oké, echt wild is niet nodig, maar ik leef mij er altijd lekker op uit. Besmeer de zoete aardappels met wat olijfolie en bestrooi ze met zout.
  3. De zoete aardappels gaan nu de oven in en zullen daar moeten blijven tot ze heerlijk gaar zijn; dit zal ongeveer 45 minuten in beslag nemen. Uiteraard, zoals dat wel vaker gaat met de oven; afhankelijk van de grootte van je zoete aardappels.
  4. Ondertussen maken we de tomaatjes aan met olijfolie, een geperst teentje knoflook, wat zout en peper en eventueel wat gescheurde blaadjes basilicum. Dit is inderdaad een soort van grove tomaten bruschetta mix.
  5. Snijd je gare gepofte aardappel netjes in of scheur deze open met twee vorken, waar jij je goed bij voelt! Laat ze even uitstomen. Als je nu meteen de vulling er in zou duwen, krijg je slappe sla. Bah. Breng ze wel meteen even op smaak met wat zout en peper.
  6. Tijd om te vullen! Prop een flinke hoeveelheid rucola in de zoete aardappel, een paar plakjes ham en top dit af met je tomaatjes en flink wat kaas. Besprenkel het geheel nog met wat olijfolie.

Super simpel, maar zo heerlijk. En nog best gezond ook, mits je je weet te beheersen met de ham en kaas. Genieten!

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *