Citroen Feta Bruschetta

Citroen Feta Bruschetta
Deze heerlijke Citroen Feta Bruschetta’s zijn bij ons een enorme hit. Klaar in een handomdraai, maar zo lekker en smaakvol. Lekker knapperig, fris en zoutig. Een ideaal hapje voor de lente en zomer.

Ik ben gek op bruschetta’s. Eerdere deelde ik ook al een recept voor Tomaten Bruschetta’s, wat natuurlijk een echte klassieker is, en de Aubergine Bruschetta’s die tijden lang mijn favoriet waren. Meestal worden ze gegeten als hapje tussendoor, maar ik eet ze ook gewoon als lunch. Dit keer zijn het bruschetta’s geworden zonder groenten, namelijk Citroen Feta Bruschetta’s.

Bruschetta’s zijn ideale hapjes voor als je gasten krijgt. Meestal makkelijk te maken, maar het ziet er altijd zo prachtig uit. Ja, Italianen weten wel hoe ze hapjes moeten maken. Het Feta Citroen mengsel kun je ook makkelijk een dag van tevoren maken en vervolgens in de koelkast bewaren.

In dit recept maak ik gebruik van een keukenmachine; dit werkt het makkelijkst, maar het is niet noodzakelijk. Je zou ook gewoon een hakmolen of staafmixer kunnen gebruiken. Maar ook met een vork en wat armkracht moet het lukken. De mix zal in dat geval wat minder smooth worden, maar dat geeft helemaal niet… bruschetta’s mogen best wel een beetje rustiek zijn!

Citroen Feta Bruschetta
Citroen Feta Bruschetta

Benodigdheden Citroen Feta Bruschetta’s

Stevig brood
150gr Feta
Schil en sap van een kwart citroen
Half teentje knoflook
Olijfolie & peper

Optionele extra’s ter garnering
Citroenschil
Chili vlokken
Basilicum

Bereiding Citroen Feta Bruschetta’s

  1. Snijd je brood in plakken, besprenkel met wat olijfolie en plaats onder de gril tot ze goudbruin zijn. Draai eventueel om en gril ook de andere kant voor extra knapperige bruschetta’s.
  2. Hak het knoflookteentje fijn in de keukenmachine en voeg de feta, een halve eetlepel olijfolie, citroenschil en citroensap toe.
  3. Laat de keukenmachine draaien tot het mengsel de structuur heeft die jij lekker vindt. Zelf heb ik hem graag lekker smooth. Proef en voeg naar smaak wat peper toe.
  4. Besmeer je gegrilde broodjes met de Citroen Feta en besprenkel eventueel met wat chili vlokken, extra citroenschil en basilicum.

Klaar zijn je bruschetta’s!

3 Comments

  • Judith | myfoodblog.nl schreef:

    Lekker ideetje! Helemaal met dit weer vind ik het heerlijk om ’s avonds gewoon brood met zulk soort dipjes te eten 🙂

  • Simone schreef:

    Ja zo lekker bruschetta! Wij eten het ook erg vaak als we vrienden over de vloer hebben. Perfect als voorgerecht of gewoon als hapje tussendoor… Dit lijkt me een lekkere combi!

  • Saskia schreef:

    Oh wat zit dit er heerlijk uit! Wij eten ook graag bruschetta, maar deze variant kende ik nog niet. Ik ga hem snel eens testen. Bedankt voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *