Deze citroen-maanzaad vinaigrette is een heerlijke, frisse dressing die het perfect doet in alle soorten salades. Tover die saaie blaadjes sla om tot een smaaksensatie, met een kleine crunchy bite.
Natuurlijk kun je deze vinaigrette eenvoudig in een kom bij elkaar mixen met een garde, maar is een makkelijkere manier. Zelf gebruik ik graag een potje of een klein flesje. Gewoon alles in het potje scheppen, schudden en over je salade schenken. Als je klaar bent, zet je het zo met flesje en al in de koelkast.
Ingrediënten Citroen Maanzaad Vinaigrette
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
citroensap (vers) van een halve / driekwart citroen
1 theelepel maanzaad
4 eetlepels extra virgin olijfolie
Je kunt alle soorten honing en mosterd gebruiken. Zelf hou ik bij dit recept van een scherpe mosterd en een milde honing.
Bereiding
- Meng de mosterd, honing, maanzaad, olie en sap van een halve citroen bij elkaar en schud dit heel goed door elkaar (als je een flesje of potje gebruikt natuurlijk).
- Proef en voeg naar smaak extra citroensap toe. Zelf ben ik altijd wel gek op een dressing die meer naar zuur neigt dan naar zoet, maar smaken verschillen.
Deze heerlijke vinaigrette kun je in de koelkast makkelijk een week goed houden. Wel even goed schudden voor gebruikt.
Tip: Op zoek naar een beetje meer pit? Voeg dan een snufje cayennepeper toe aan je mix!