Citroen-munt quinoa met vega worstjes

Deel met vrienden en familie

Een super snelle vega maaltijd, met citroen, munt, quinoa en vega worstjes. Heerlijk hartig, fris en een vleugje ziltig.

Citroen munt quinoa met vega worstjes

Soms heb je zin in iets simpels en snel, en dat is dit gerecht zeer zeker. Door de combinatie van citroen, munt en feta zit de quinoa bomvol smaak. Zelf eet ik steeds minder vaak vlees, dus besloot ik deze keer voor de kleine willies van de Vegetarische Slager te gaan. Ze vielen absoluut niet tegen, een stuk minder droog dan de laatste keer dat ik een vega worstje probeerde.

Eet jij graag vegetarisch, probeer dan ook eens:

of één van de andere vegetarische recepten.

Citroen munt quinoa

Ingrediënten Citroen-munt quinoa met vega worstjes

voor twee personen

1 citroen
5 – 6 takjes munt
150 gr quinoa
zwarte peper
150 gr feta, witte kaas of plantaardige kaas blokjes
vega worstjes

Bereiding

  1. Was de quinoa en breng aan de kook in een pan met ruim water en een snufje zout. Laat 10 minuten koken en giet vervolgens af.
  2. Bak ondertussen de worstjes in een koekenpan. Dan kan zowel in (plantaardige) boter, als in olie. Zelf ga ik voor boter, dat maakt ze iets minder droog.
  3. Was de citroen goed en rasp de schil. Rits de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng dit beiden met de quinoa en breng op smaak met zwarte peper. Voeg nog even de blokjes kaas toe en serveer met de vega worstjes!

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close