Citroen Pop Tarts

Deel met vrienden en familie

Citroen Pop Tarts zijn onze variant op de Amerikaanse klassieker. Ze zijn niet alleen gevuld met citroen, we gaan ook een citroenglazuur bovenop!

Citroen Pop Tarts

Pop Tarts komen uit Amerika – daar worden ze kant-en-klaar in zeker 20 verschillende smaken verkocht. Aardbei en kaneel zijn erg populair, maar wij gaan voor Citroen Pop Tarts.  Ze worden ook wel ’toaster pastries’ genoemd, omdat je kant-en-klare Pop Tarts nog even op moet warmen in een broodrooster. Dat hoeft met onze zelfgemaakte pop tarts niet! In Amerika worden ze als ontbijt gegeten, maar zelf vind ik het meer een traktatie. 

Om de tradionele look te krijgen smeren we de bovenkant flink in met glazuur. Mag het van jou, net als van mij, wel wat minder zoet? Maak dan een paar sliertjes glazuur!

Citroen Pop Taart
Amerikaanse Pop Tarts met citroen
Home made pop tarts met citroen glazuur

Zelf deeg maken voor pop tarts?

Het is een super makkelijk recept, omdat je zowel de lemon curd als het deeg kant-en-klaar kunt kopen. Je kan heel goed quiche- en taartdeeg uit het versvak gebruiken of plakjes hartige taart uit de vriezer. Zeker als ik ze samen met mijn kleuter maak doe ik dat het liefste. Zelf maken is wel vaak wel lekkerder. Als jullie willen kan ik dat recept wel eens delen.

Je kunt ook je eigen lemon curd maken, kijk maar eens hier of hier!

Citroen Pop Tarts

Citroen Pop Tarts zijn onze variant op de Amerikaanse klassieker. Ze zijn niet alleen gevuld met citroen, we gaan ook een citroenglazuur bovenop!
Servings 5 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Afkoelen 15 minuten
Totale tijd 45 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

Citroen Pop Tarts

  • 1 rol quichedeeg
  • 5 eetlepels lemon curd
  • 1 eigeel

Glazuur

  • 80 gr poedersuiker
  • 2-3 theelepels citroensap
  • sprinkels optioneel

Instructies

Citroen Pop Tarts

  • Verwarm de oven op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Klop je ei los met een drupje water.
    1 eigeel
  • Snijd 10 gelijke rechthoeken en leg 5 hiervan op de bakplaat. Je wilt namelijk ze niet meer hoeven te verplaatsen als ze gevuld zijn.
    1 rol quichedeeg
  • Smeer deze eerst in met een dun laag ei en daarna met een goede hoeveelheid lemon curd, zorg dat hierbij de randjes vrij blijven. Plak er een ander plakje deeg bovenop. Druk aan met een vork en prik er een paar gaatje in.
    5 eetlepels lemon curd
  • Bak in 15-18 minuten in het midden van de oven tot ze net een beetje kleur beginnen te krijgen. Ze moeten niet bruin worden.
  • Laat goed afkoelen, voordat je aan het glazuur begint.

Glazuur

  • Meng de poedersuiker beetje bij beetje met citroensap tot je een mooi en vloeibaar glazuur hebt.
    80 gr poedersuiker, 2-3 theelepels citroensap
  • Smeer die over de citroen pop tars heen en besprekel eventueel met vrolijk gekleurde sprinkels
    sprinkels
Author: Mariska
Gang: toetje, traktatie, Zoetigheid
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: citroen, paasrecept, zoet

Pin dit recept voor Citroen Pop Tarts!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Citroen Pop Taart

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close