Citroen risotto met kip

Citroen risotto met kip
Citroen risotto met kip smelt in je mond; smeuïg, met een vleugje zon. Zelf ben ik gek op zowel risotto als citroen, dus wat mij betreft is dit een gouden combinatie!

Ben jij ook gek op risotto? Dan hebben we nog meer heerlijke smaakcombinaties voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van risotto met:

Citroenrisotto met kip

Ingrediënten citroen risotto met kip

hoofdgerecht voor twee personen

2 kippendijen
1 sjalot
2 teentjes knoflook
risottorijst
scheut witte wijn
1 liter kippenbouillon
1 citroen (goed schoon geschrobd)
Parmezaanse kaas
olijfolie, zout & peper

verse kruiden naar keus, bijvoorbeeld: peterselie, dragon, bieslook of basilicum.

Optioneel: flinke scheut witte wijn

Bereiding

  1. Snipper de sjalot en de knoflook fijn. Verwarm olie in een grote koekenpan met een dikke bodem en fruit hierin eerst de ui, gevolgd door de knoflook.
  2. Voeg de risottorijst toe en roer die ongeveer 2 minuten door, tot de korrels glanzen en glazig zijn. Blus af met een flinke scheut witte wijn en een kneep citroensap.
  3. Rasp de citroenschil en voeg de helft van de rasp toe aan de risotto.
  4. Voeg nu regelmatig een soeplepel bouillon toe. Roer regelmatig, zodat het vocht goed verdeeld wordt en de rijst niet aan de pan gaat bakken. Zodra de rijst weer ‘droog’ begint te worden voeg je weer een lepel bouillon toe.
  5. Herhaal totdat je risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Het is moeilijk om precies te voorspellen, je zult het echt moeten proeven. Er mag geen harde, rauwe kern meer in de risotto korrel zitten, maar hij moet nog wel stevig zijn. Ondertussen gaan we de kip bakken! Dep de kippendijen droog en bestrooi met zout. Verwarm olie in een hoge pan en zet deze op hoog vuur. Bak de dijen aan beide kanten goudbruin. Draai het vuur lager en plaats een deksel op de pan. Laat dit zijn ding doen, tot je denkt dat de risotto bijna klaar is. Haal de kip uit de pan en laat deze op een schone snijplank rusten.
  6. Terug naar de risotto. Zodra deze gaar is, stop je met het toevoegen van bouillon en mag hij van de warmtebron af. Roer de Parmezaan er doorheen en proef. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Zelf voeg ik de andere helft van de geraspte citroenschil toe, voor een extra citroen smaak.
  7. Snipper je verse kruiden en sprenkel over de risotto.
  8. Snijd de kippendijen in plakjes en serveer deze bovenop de risotto.

Eet smakelijk!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *