Citroenijsjes met karnemelk

Citroenijsjes met karnemelk
Citroenijsjes met karnemelk zijn lekker romig en smaken echt naar citroen, zonder dat je mondhoeken kromtrekken van zurigheid.

Als kind was al gek op citroen. Ik at hele partjes op en dan natuurlijk gek lachen met die schil in mijn mond. Nu weet ik inmiddels dat dat niet echt goed is voor je tanden. De liefde voor citroen is wel gebleven: citroencake, lemon curd, citroentaartjes en waar het maar kan rasp ik er een beetje citroenschil bij!

Van de week had ik ook weer trek in ijs. Dat mijn nieuwe ijsvormpjes eindelijk binnen waren kon natuurlijk geen toeval zijn. Ik ging meteen aan de slag met de citroenen. Waar vroeger de anderen bij de ijscoman vooral gingen voor aardbei, vanille of chocolade was bij mij citroen favoriet (en oké, ook chocolade, maar dat is voor dit verhaal natuurlijk niet interessant).

Deze ijsjes maak ik met karnemelk, want dat heeft natuurlijk ook iets zurig en romigs. Leek mij passender dan melk. Voor mijn vormpjes had ik genoeg voor vier ijsjes. Elk vormpje in natuurlijk anders.

Benodigdheden Citroenijsjes met Karnemelk

voor vier ijsjes
200 ml karnemelk
2 eetlepels citroen zest (rasp van het gele schilletje)
3 eetlepels suiker
2 eetlepels citroensap

Bereiding Citroenijsjes met Karnemelk

  1. IJsjes maken is zo makkelijk. Zo ook deze citroenijsjes. Roer alle ingrediënten door elkaar, totdat de suiker is opgelost.
  2. Verdeel de mix over je vormpjes, steek je stokjes erin en plaats ze in de vriezer. Minimaal vier uur laten staan, anders zullen ze niet volledig bevroren zijn.

Wat is jouw favoriete ijsje?

9 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *