Citroenmascarpone toetje met limoncello

Deel met vrienden en familie

Dit citroenmascarpone toetje is super simpel te maken. Verwen jezelf met heerlijke cake met limoncello, licht zoete citroenmascarpone en frisse blauwe bessen.

Domaine Malpas Kookt

Voor de foodblog swap mocht ik deze keer aan de slag met de foodblog Domaine Malpas Kookt van Boor en Bart. Samen runnen ze een klein vakantieverblijf in Aveyron (Zuid Frankrijk). Twee keer per week zorgt Boor daar ook voor een viergangen diner voor hun gasten. Dit is vaak zo’n succes, dat de gasten haar de recepten vragen. Door haar blog kunnen wij nu allemaal genieten van de gerechten.

De site staat vol met lekkere recepten, al dan niet met Frans tintje. Ik besloot om haar Mascarpone toetje een twist te geven. Waar Boor notenlikeur en koekjes gebruikt ben ik gegaan voor citroencake en Limoncello. De keuze voor citroencake was snel gemaakt: ik zag hem staan en had er zo’n ontzettende trek in, dat ik de rest van het recept er omheen bedacht.

citroen mascarpone toetje met lemoncurd en limoncello

Eerdere foodblogswap recepten:

Ingrediënten Citroenmascarpone toetje

voor vier personen

250 gr Mascarpone
3 eetlepels lemoncurd
4 dikke plakken citroencake
Limoncello
blauwe bessen

optioneel: muntblaadjes en vijgen

Bereiding Citroenmascarpone toetje

  1. Klop de mascarpone los met de lemoncurd, proef en voeg eventueel wat extra lemoncurd toe. Niet alle soorten lemoncurd zijn even zoet.
  2. Snijd de cake in kleine stukjes en verdeel ze over vier glazen. Besprenkel met Limoncello. Ik ga meestal voor een flinke eetlepel per persoon.
  3. Schep de citroenmascarpone op de cake en strooi de blauwe bessen er boven op.
  4. Garneer optioneel met wat kleine blaadjes munt een een stukje vijg.

Tip: Hou je echt van zoetzoet? Strooi dan nog wat witte chocolade snippers bovenop de citroenmascarpone, mmmm!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close