Plakkerige Cola Kip (zo lekker!)

Cola Kip gesmoord in cola
Cola kip… Je leest het goed. Klinkt misschien een beetje vreemd toch? Maar ik kan je beloven dat dit recept (met slechts 4 ingrediënten) echt om je vingers bij af te likken is, zo lekker. Sweet & Sticky!

De knoflook in dit recept is optioneel, zonder smaakt het ook lekker, maar ik vind het altijd wel zo lekker bij mijn kip. Je kan kiezen voor kip met of zonder botjes, maar ik raad het gebruik van kipfilet af. Dit wordt te taai en dat is natuurlijk zonde.

Ik gebruik voor dit recept normale Coca-Cola. De suikers in de cola zorgen ervoor dat het een lekker dik en zoet sausje wordt. Het wordt als het waren een soort van karamel. Ik heb geen idee wat Light of Zero voor effect zal hebben, maar ik vermoed dat dit niet hetzelfde zal worden. Zoetstoffen werken immers heel anders dan “echte suiker”.

Sticky coca cola kip

Benodigdheden Cola kip

350 gram kippendijen (zonder bot, met bot neem je wat meer)
1 blikje Cola
1 teentje knoflook
2 flinke eetlepels sojasaus

Bereiding

 1. Plaats de Coca-Cola, kip, knoflook en de sojasaus in de pan.
 2. Breng aan de kook en laat het vervolgens 45 minuten sudderen, zonder deksel. Draai de kip gedurende die tijd een paar keer om.
 3. Zodra je een dikke, plakkerige saus hebt (een beetje zoals warme appelstroop), haal je de pan van het vuur en haal je de kippendijen nog eens goed door het heerlijke plakkerige goedje, zodat ze helemaal bedekt zijn.

Heerlijke Sweet & Sticky Cola kip. Lekker te combineren met bijvoorbeeld eenvoudige noodles en gewokte bimi. Of rijst en sugar snaps!

En, durven jullie dit recept ook aan?

 

20 Comments

 • Naomi in Wonderland schreef:

  Oeeeee dit wil/moet ik proberen! Cola is de enige frisdrank die ik drink dus zeker uit te proberen!

 • Kim schreef:

  Wauw hier had ik echt nog nooit van gehoord. Het klinkt heel bijzonder! Is Pepsi hier ook geschikt voor want dan is dit DE tip voor mijn zwager haha.

  • Mariska schreef:

   Hoewel ik er zelf geen ervaring mee heb, denk ik dat dit wel moet kunnen hoor! Zolang je maar de “gewone” versie gebruikt en niet pepsi max.

 • Emma schreef:

  Wat geinig!

 • heleen schreef:

  Ik heb ze gemaakt en daar heb ik twee mannen in mijn huis heeeeel erg blij mee gemaakt! Mijn zoon heeft het zelfs als favoriet 🙂 zeer zeker een aanrader thanks!

 • Eva schreef:

  Van het weekend uitgeprobeerd.. En het was verrassend lekker!! Dit staat voortaan vaker op het menu.. 🙂

 • Soraya schreef:

  Hoef je de kip niet eerst even aan te bakken of bijv even in de oven te plaatsen? Blijft het zacht en sticky of krijgt het wel nog een krokant laagje?

  Klinkt mega lekker! Maar probeer er een beeld van te krijgen haha..

  • Mariska schreef:

   De kip hoeft niet eens gebakken of in de oven van te voren, ze gaart helemaal terwijl ze suddert in de cola.

   Het blijft zacht en sticky. Heerlijk. Als ik de structuur van de saus zou moeten vergelijken zou ik zelf denken aan karamelsaus.

 • Ina schreef:

  Ik heb het precies gedaan zoals het er staat maar het is niet stroperig geworden. Hoe kan dat??

  • Mariska schreef:

   Hi Ina. Heb je echte coca cola gebruik geen light of zero? Dan moet het waarschijnlijk langer. Elke warme bron verwarmt anders en elke pan geleidt die warmte weer anders.

 • Ina schreef:

  Hoi hoi
  Ja zeker ….echte coca cola….het werd niet stroperig….het bleef gewoon cola zoals in het begin vh koken.

 • Jeanne schreef:

  Ik denk dat je de cola dus gewoon niet hebt laten in koken?!
  Dit recept gebruik ik met spare ribs, op dese manier garen, dan insmeren met bbq saus en nog even op de bbq, geleerd in Canada.mmmmm!!

 • Jeanne schreef:

  Ik denk dat je de cola dus gewoon niet hebt laten in koken?!
  Dit recept gebruik ik met spare ribs, op dese manier garen, dan insmeren met bbq saus en nog even op de bbq, geleerd in Canada.mmmmm!!

 • Anouk schreef:

  ik heb het recept precies gevolgd. de ècht coca cola gebruikt. goed aan de kook en langer laten sudderen. maar ook bij mij geen ingedikt saus…

  • Arthur schreef:

   Hoi Anouk! Als de saus waterig blijft, moet hij gewoon langer opstaan. Uiteindelijk verdampt al het water en blijft er een stroperige saus over. Dat is dan in ingedikte suiker uit de cola. Het blijft ook lang waterig en op het einde wordt hij opeens snel dikker; dan moet je dus ook wel opletten dat het niet aanbrandt.

 • Jeannette schreef:

  Ohhh dit ga ik morgen maken lijkt mij echt super lekker julli horen van me 😜😜

 • karlijn schreef:

  voor hoeveel personen is het? ik moet het gaan maken voor tien mensen e moet dus berekenen hoeveel ik van alles nodig heb.

  • Mariska schreef:

   Hoi Karlijn, het ligt er natuurlijk ook aan wat je er allemaal bij maakt. Ik neem meestal 2 dijen per persoon, dus dat zouden er in dit geval 20!

   Hou er wel rekening mee dat de bereidingstijd toeneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *