Plakkerige Cola Kip (zo lekker!)

Cola Kip gesmoord in cola
Cola kip… Je leest het goed. Klinkt misschien een beetje vreemd toch? Maar ik kan je beloven dat dit recept (met slechts 4 ingrediënten) echt om je vingers bij af te likken is, zo lekker. Sweet & Sticky!

De knoflook in dit recept is optioneel, zonder smaakt het ook lekker, maar ik vind het altijd wel zo lekker bij mijn kip. Je kan kiezen voor kip met of zonder botjes, maar ik raad het gebruik van kipfilet af. Dit wordt te taai en te droog. Dat is natuurlijk zonde van je tijd en de kip. Je hebt vlees nodig dat niet te mager is.

Ik gebruik voor dit recept normale Coca-Cola. De suikers in de cola zorgen ervoor dat het een lekker dik en zoet sausje wordt. Het wordt als het waren een soort van karamel. Ik heb geen idee wat Light of Zero voor effect zal hebben, maar ik vermoed dat dit niet hetzelfde zal worden. Zoetstoffen werken immers heel anders dan “echte suiker”. Daarnaast betwijfel ik of ingekookte aspartaam lekker zal smaken. Een ander merk cola, bijvoorbeeld pepsi zal wel gewoon werken. Ik heb ook wel eens een versie gemaakte met Dr. Pepper.

Sticky coca cola kip

Benodigdheden Cola kip

350 gram kippendijen (gewogen zonder bot, met bot neem je wat meer)
1 blikje Cola
1 teentje knoflook
2 flinke eetlepels (zoute) sojasaus

Bereiding

  1. Plaats de Coca-Cola, kip, knoflook en de sojasaus in de pan.
  2. Breng aan de kook en laat het vervolgens 45 minuten sudderen, zonder deksel. Draai de kip gedurende die tijd een paar keer om. Gebruik een brede pan met een dikke bodem voor het beste resultaat. Ik gebruik zelf altijd mijn Creuset braadpan (deze)
  3. Zodra je een dikke, plakkerige saus hebt (een beetje zoals warme appelstroop), haal je de pan van het vuur en haal je de kippendijen nog eens goed door het heerlijke plakkerige goedje, zodat ze helemaal bedekt zijn.

Heerlijke Sweet & Sticky Cola kip. Lekker te combineren met bijvoorbeeld eenvoudige noodles en gewokte bimi. Of rijst en sugar snaps!

En, durven jullie dit recept ook aan?

 

39 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *