Coconut Iced Coffee

Deel met vrienden en familie

Coconut Iced coffee is mijn favoriete ijskoffie. Vroeger bestelde ik hem altijd bij Starbucks, maar tegenwoordig maak ik hem gewoon zelf thuis!

coconut ice coffee

Welke melk gebruik je voor je kokos ijskoffie?

Uiteraard ga je voor iets van kokos, maar kies je voor een echte kokosmelk waar je ook mee kunt koken of meer een kokosdrank? Wat mij betreft maakt het niet uit, zelf pak ik wat ik in huis heb. Kokosdrank heeft mijn lichte voorkeur, deze vind je bij de andere plantaardige melk drankjes in de supermarkt. Deze is minder romig, dus ook minder vullend. De kokossmaak is bij de meeste merken wel veel minder aanwezig, maar dat vind ik zelf niet erg. Kokosmelk daarentegen geeft het een meer romige kokossmaak. De ijskoffie wordt hier wel voller van. Ik dronk dit voor het eerst zo op Ko Tao in Thailand. Heerlijk, maar omdat deze variant wat zwaarder is, niet altijd.

Nog meer kokossmaak aan je Coconut Iced Coffee

Wil je je coconut iced coffee nog meer smaak geven, dan kun je gebruik maken van extract zoals die van Body & Fit. Deze zijn suikervrij, maar geven wel een zoete smaak aan je ijskoffie. Spaarzaam gebruiken, ik ga meestal voor 2 tot 3 druppels, want het is behoorlijk sterk. Suiker geen probleem? Dan kun je ook gaan voor de kokossiroop van Monin.

Zelf drink ik mijn ijskoffie altijd met een bamboe-rietje (dat staat leuk, drinkt lekker en is goed voor het milieu), maar er zijn nog zat andere plasticvrije alternatieven!

Kokos ijskoffie met kokosmelk

Coconut Iced Coffee

Coconut Iced coffee is mijn favoriete ijskoffie. Vroeger bestelde ik hem altijd bij Starbucks, maar tegenwoordig maak ik hem gewoon zelf thuis!
Porties 1 portie
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 6 minuten

Ingrediënten

 • 1 kopje espresso
 • 1 handje ijsblokjes
 • kokosmelk of kokosdrank

Optioneel

 • suiker
 • kokosextract

Instructies

 • Zet je koffie. Hou je van zoete koffie, meng dan de suiker door je warme koffie heen. Lekker makkelijk, want de suiker smelt dan gewoon door de warmte van de koffie. Hoef je niet moeilijk te doen met suikersiroop of suikerwater.
  1 kopje espresso, suiker, kokosextract
 • Vul een glas met ijsklontjes. Schenk de warme koffie er overheen, je hoeft deze dus niet af te laten koelen.
  1 handje ijsblokjes
 • Schenk vervolgens de kokosmelk of kokosdrank er bij, ongeveer 1 deel kokos op 1 deel espresso, maar je kunt natuurlijk zelf variëren en kijken wat je lekker vindt. Even roeren en klaar!
  kokosmelk
Auteur: Mariska
Gang: Drankje
Keuken: fushion
Trefwoord: IJskoffie, Koffie

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close