Coconut Ice Coffee

Coconut Ice coffee is mijn favoriete ijskoffie. Vroeger bestelde ik hem altijd bij Starbucks, maar tegenwoordig maak ik hem gewoon zelf thuis!

coconut ice coffee

Welke melk gebruik je voor je kokos ijskoffie?

Uiteraard ga je voor iets van kokos, maar kies je voor een echte kokosmelk waar je ook mee kunt koken of meer een kokosdrank? Wat mij betreft maakt het niet uit, zelf pak ik wat ik in huis heb. Kokosdrank heeft mijn lichte voorkeur, deze vind je bij de andere plantaardige melk drankjes in de supermarkt. Deze is minder romig, dus ook minder vullend. De kokossmaak is bij de meeste merken wel veel minder aanwezig, maar dat vind ik zelf niet erg. Kokosmelk daarentegen (Aroy is mijn favoriete merk) geeft het een meer romige kokossmaak. De ijskoffie wordt hier wel voller van. Ik dronk dit voor het eerst zo op Ko Tao in Thailand. Heerlijk, maar omdat deze variant wat zwaarder is, niet altijd.

Nog meer kokossmaak aan je Coconut Ice Coffee

Wil je je coconut ice coffee nog meer smaak geven, dan kun je gebruik maken van extract zoals die van Body & Fit. Deze zijn suikervrij, maar geven wel een zoete smaak aan je ijskoffie. Spaarzaam gebruiken, ik ga meestal voor 2 tot 3 druppels, want het is behoorlijk sterk. Suiker geen probleem? Dan kun je ook gaan voor de kokossiroop van Monin.

Kokos ijskoffie met kokosmelk

Ingrediënten Coconut Ice Coffee

1 kopje espresso
handje ijsklontjes
kokosmelk of kokosdrank naar keuze

optioneel: suiker en/of kokosextract.

Bereiding

  1. Zet je koffie. Hou je van zoete koffie, meng dan de suiker door je warme koffie heen. Lekker makkelijk, want de suiker smelt dan gewoon door de warmte van de koffie. Hoef je niet moeilijk te doen met suikersiroop of suikerwater.
  2. Vul een glas met ijsklontjes. Schenk de warme koffie er overheen, je hoeft deze dus niet af te laten koelen.
  3. Schenk vervolgens de kokosmelk of kokosdrank er bij, ongeveer 1 deel kokos op 1 deel espresso, maar je kunt natuurlijk zelf variëren en kijken wat je lekker vindt. Even roeren en klaar!

Zelf drink ik mijn ijskoffie altijd met een bamboe-rietje (dat staat leuk, drinkt lekker en is goed voor het milieu), maar er zijn nog zat andere plasticvrije alternatieven!

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close