Courgette noedels met pulled chicken

Deel met vrienden en familie

Courgette noedels met pulled chicken
Courgette noedels met pulled chicken is een heerlijke, smaakvolle maaltijd met lekker veel groentes. Deze makkelijke koolhydraatarme maaltijd staat binnen 30 minuten op tafel!

Courgette noedels of courgetti

Wat is nou het verschil tussen courgette noedels of courgetti? Dat is heel simpel: het is een andere naam voor hetzelfde. Courgetti is de vervanging van spaghetti of noedels door courgette (zoals bijvoorbeeld in dit recept). Het is een handige manier om het recept meer groentes te geven en koolhydraatarm te maken.

Je maakte deze courgette slierten doormiddel van een spiraalsnijder. Meestal werken deze als een soort van grote puntenslijper. Je kunt tegenwoordig ook kant-en-klare courgettie kopen.

 Courgette met kip ketjap

Ingrediënten Courgette noedels met pulled chicken

voor 3-4 personen
2 kipfilets

1 rode ui
2 paprika’s
2 courgettes
1 teentje knoflook

2 eetlepels soja
2 eetlepels ketjap (zoet)

Olie om in te bakken

Optioneel: chilipeper, munt en/of koriander

Overige benodigdheden: een spiraalsnijder (ik gebruik deze al jaren)

Bereiding Courgette noedels met pulled chicken

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hier de kipfilets zo’n 8-10 minuten in. Haal de kip uit het water (bewaar het water) en pluk de kip uit elkaar met behulp van twee vorken.
  2. Was ondertussen de groentes, snipper de ui en snijd de paprika ik blokjes. Maak van de courgettes mooie slierten met je spiraalsnijder.
  3. Verwarm wat olie in een pan en fruit je ui ongeveer 5 minuten. Voeg de paprika en knoflook toe, bak dit zo’n 2 minuten.
  4. Voeg de pulled chicken, soja en ketjap toe en roer goed door. Je kunt ook eventueel wat kookvocht van de kip toevoegen om een sausje te maken (2 eetlepels).
  5. Maak het gerecht eventueel af met wat chilipeper en een paar blaadjes fijngesneden munt en/of koriander.

Note: zelf laat ik mijn courgette rauw, dat vind ik lekker knapperig. Je kunt er ook voor kiezen om de courgette twee minuten te koken in een pan om het rauwe eraf te halen.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close