Courgette Ovenschotel met Pesto en Kip

Deel met vrienden en familie

Courgette ovenschotel met pesto en kip, en natuurlijk ook aardappeltjes, is een complete maaltijd uit de oven. Ik denk dat we een nieuwe favoriete ovenschotel te pakken hebben. De combinatie van kip en pesto doet het écht altijd goed. Of je het nou helemaal zelf maakt, of je aardappelschijfjes en pesto uit de winkel haalt: deze ovenschotel wordt een succes!

Ovenschotel courgette met kip

Deze ovenschotel met courgette en kip is geïnspireerd op de grote voorliefde van mijn zoontje voor ‘pasta pesto’. Ik had zin in het gemak van een ovenschotel en besloot de twee te combineren – het was direct een mega-succes! De pesto geeft het gerecht makkelijk veel smaak, zonder dat je er heel veel voor hoeft te doen. 

Ovenschotel met courgette kip en pesto

Aardappel als extra

Courgette en kip zijn vrij lichte ingrediënten; voor de vulling voegen we dus aardappelschijfjes toe aan de courgette ovenschotel. En natuurlijk ook omdat het heel lekker is. Ik ga meestal (maar niet altijd hoor!) voor verse aardappels. Deze schil ik soms, maar soms ook niet. Met de mandoline maak ik er snel en makkelijk plakken van. Daarna kook ik ze tot ze bijna gaar zijn in zout water. Afgieten en daarna goed laten uitstomen. Zelf vind ik de aardappel zo veel lekkerder dan dat ik de plakjes kant-en-klaar koop, maar hé, soms wint het gemak ook bij mij.

Aardappel Courgette ovenschotel

Makkelijke maaltijd uit de oven

Als je naar de bereidingstijd alleen kijkt, dan lijkt het of ovenschotels vaak veel werk zijn. Maar dat valt super mee. Ik maak naast aardappelschijfjes ook zelf mijn pesto en gooi er in het geval van deze ovenschotel ook vaak nog een handje spinazie doorheen, voor extra groente. Als je voor kant-en-klare opties gaat, hoef je eigenlijk alleen een courgette in plakken te snijden, een uitje te snipperen en het gehakt te rullen. Nou, dat is zo gepiept! Daarna doet de oven het werk. Zeker met een mandoline maak je snel plakjes van een courgette.

Courgette Ovenschotel met Pesto en Kip

Courgette ovenschotel met pesto en kip, en natuurlijk ook aardappeltjes, is een complete maaltijd uit de oven. Ik denk dat we een nieuwe favoriete ovenschotel te pakken hebben. De combinatie van kip en pesto doet het écht altijd goed. Of je het nou helemaal zelf maakt, of je aardappelschijfjes en pesto uit de winkel haalt: deze ovenschotel wordt een succes!
Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 300-400 gr kipgehakt
  • 3 eetlepels pesto liefst zelfgemaakt
  • 1 dikke courgette
  • 500-600 gr aardappelschijfjes *
  • 250 ml (kook)room
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • 1 ei
  • 1 handje geraspte kaas
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snipper de ui en fruit deze met wat olie in de pan, ongeveer 1 minuutje. Bak daarna het kipgehakt gaar. Haal van het vuur en schep de pesto er doorheen. Breng eventueel op smaak met zout en peper, maar vaak bevat zowel kipgehakt, als pesto al voldoende zout.
    1 ui, 300-400 gr kipgehakt, 3 eetlepels pesto, zout, peper, olijfolie
  • Snijd de courgette ondertussen in dunne plakken.
    1 dikke courgette
  • Smeer de bodem van je ovenschaal in met een heel dun laagje olie en verdeel hier de helft van je courgette overheen. Daarna een laag met kip-pesto, gevolgd door de aardappelschijfjes en tot slot de rest van de courgette plakjes.
    Als je een kleine ovenschaal hebt kan het zijn dan je meer laagjes kan maken.
    500-600 gr aardappelschijfjes, olijfolie, 1 dikke courgette
  • Meng ei, (kook)room en een verkruimeld blokje bouillon goed door elkaar heen en schenk dit rustig over je courgette ovenschotel heen.
    250 ml (kook)room, 0.5 blokje groentebouillon, 1 ei
  • Sprenkel de geraspte kaas er overheen en bak in het midden van de oven, ongeveer 30 minuten, tot je schotel mooi goudbruin begint te worden.
    1 handje geraspte kaas

Notities

* ik ga voor verse aardappels. Deze schil ik soms, maar soms ook niet. Met de mandoline maak ik er snel en makkelijk plakken van. Daarna kook ik ze tot ze bijna gaar zijn in zout water. Afgieten en daarna goed laten uitstomen.
Author: Mariska
Calories: 525kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees, Nederlands, Westers
Trefwoord: courgette, ovenschotel

Nutrition

Calorieën: 525kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 22g | Fat: 36g | Saturated Fat: 19g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 9g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 186mg | Sodium: 263mg | Potassium: 1238mg | Fiber: 4g | Sugar: 6g | Vitamin A: 1422IU | Vitamin C: 41mg | Calcium: 155mg | Iron: 2mg

Pin dit recept voor Courgette Ovenschotel met Pesto en Kip!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Close
© Copyright Flying Foodie
Close