Frisse Courgette Salade met pit

Deel met vrienden en familie

Courgette salade is heerlijk gezond en weer eens wat anders. Binnen een handomdraai staat het bij je op de tafel. Door gebruik te maken van wat lekkere rode chilli, geef je dit gerecht een kleine pittige kick.

Frisse Courgette Salade met pit

Van de week had ik weer een luie dag. Ik had hard gewerkt en was alleen thuis. Absoluut geen zin om boodschappen te doen. Ik had trek in een frisse salade, maar had geen sla in huis. Wel een courgette en ik besloot dat als salade-basis te gebruiken, in combinatie met nog wat restjes die ik bij elkaar verzamelde. Het resultaat was nog beter dan ik had verwacht! Dezelfde week at ik het nog een keer, maar dit keer had ik er wel speciaal boodschappen voor in huis gehaald.

Dit recept is genoeg voor een maaltijdsalade voor twee personen. Gebruik je het als bijgerecht, dan haal je hier minimaal 4 ruime porties uit. Een heerlijke zomerse salade die goed vult. De frisheid van de salade past erg goed bij een lekker stukje vis of kip.

Frisse Courgette Salade met pit

Courgette salade is heerlijk gezond en weer eens wat anders. Binnen een handomdraai staat het bij je op de tafel. Door gebruik te maken van wat lekkere rode chilli, geef je dit gerecht een kleine pittige kick.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 0.5 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chili peper
  • 10 gr munt
  • extra virgin olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Houd je (grove) rasp horizontaal en haal je courgette er langs. Zo krijg je mooie lange repen. Mocht je een mandoline hebben, dan werkt het nog makkelijker. Kijk wel super uit voor je vingers; reepjes vinger maken het gerecht niet beter.
    2 courgettes
  • Haal de zaadjes uit de peper en snijd hem heel fijn.
    1 rode chili peper
  • Rol de munt tot een bolletje en snijd deze ook fijn.
    10 gr munt
  • Doe de courgette, chili peper en munt bij elkaar in een kom.
  • Knijp een teentje knoflook uit met een pers en voeg deze toe in de kom.
    1 teentje knoflook
  • Voeg het sap van de limoen en een scheut olijfolie toe en roer het geheel goed door en breng op smaak met zout en peper.
    0.5 limoen, extra virgin olijfolie, zout, peper

Notities

Dit recept is genoeg voor een maaltijdsalade voor twee personen. Gebruik je het als bijgerecht, dan haal je hier minimaal 4 ruime porties uit.
Auteur: Mariska
calorieën: 20kcal
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: courgette, salade

Nutrition

Calorieën: 20kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 1g | Fat: 0.3g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.01g | Sodium: 9mg | Potassium: 275mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 304IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 23mg | Iron: 0.5mg

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Oe, looks good! Die rode chili is inderdaad een super goed idee. Ik heb het recept opgeslagen! X

    1. Mariska Author says:

      Dankje voor het compliment. Ik hoop dat het je zal smaken!

  2. Oeh lekker! Ik houd van courgette, at het laatst ook als pasta. Handig ding!

    1. Mariska Author says:

      Courgette pasta is bij mij ook favoriete. Lekker makkelijke manier om veel groente te eten!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close