Cranberry compote met een vleugje sinaasappel

Cranberry Compote is heerlijk zoet, zuur en een klein beetje bitter tegelijkertijd. Een klassiek Kerstrecept, dat je makkelijk een dag van tevoren kunt maken.

Door zijn zurige en zoete smaak kan de cranberry heel goed tegenwicht geven aan sterke smaken, zoals bijvoorbeeld wild of Franse kaas. Wat dacht je bijvoorbeeld van cranberry compote bij:

  • Kalkoen, wild of gehaktballetjes
  • Yoghurt of hangop 
  • Toastjes met Brie of Camembert

Dit recept geeft een cranberry compote die nog een beetje zuur en een klein beetje bitter is. Zo hoort de smaak ook te zijn voor mij. Ben je meer iemand die van zoet houdt, voeg dan om te beginnen 50 gram extra suiker toe.

Ingrediënten Cranberry Compote

1 zak verse cranberries (340g)
150 gr witte basterd suiker
sap en schil van 1 sinaasappel
1 stokje kaneel of een flinke snuf kaneelpoeder

Overige benodigdheden: zeef of vergiet, steelpan en een houten lepel

Bereiding

  1. Was de cranberries, verwijder de rotte cranberries en de stukjes steen en ander vuil en laat de rest uitlekken in de zeef.
  2. Was de sinaasappel, rasp de schil met een fijne rasp (alleen het oranje gedeelte, het witte maakt alles bitter). Pers de sinaasappel uit boven je steelpan en voeg de rasp van de schil, de suiker en het stokje of snufje kaneel toe.
  3. Breng dit aan de kook en roer goed door, totdat de suiker is opgelost. Voeg nu de cranberries toe. De cranberries gaan nu een soort van poppen. Laat ze ongeveer 2 tot 3 minuten open poppen.
  4. Zet het vuur lager en laat het nog 10 minuten sudderen. En klaar is je cranberry compote! Wees gerust, de compote wordt een stuk dikker, zodra deze is afgekoeld.
  5. Schep de compote over in een schone pot en laat deze afkoelen, voordat je deze in de koelkast zet.

Heb jij wel eens cranberry compote gegeten?

Pin deze Cranberry Compote!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Cranberry compote met sinaasappel en kaneel

 

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close