Cranberry compote met een vleugje sinaasappel

Deel met vrienden en familie

Cranberry Compote is heerlijk zoet, zuur en een klein beetje bitter tegelijkertijd. Een klassiek Kerstrecept, dat je makkelijk een dag van tevoren kunt maken.

Cranberry compote

Door zijn zurige en zoete smaak kan de cranberry heel goed tegenwicht geven aan sterke smaken, zoals bijvoorbeeld wild of Franse kaas. Wat dacht je bijvoorbeeld van de combinatie met:

  • Kalkoen, wild of gehaktballetjes
  • Yoghurt of hangop 
  • Toastjes met Brie of Camembert

Zoeter?

Dit recept geeft een compote die nog een beetje zuur en een klein beetje bitter is. Zo hoort de smaak ook te zijn voor mij bij cranberries. Ben je meer iemand die van zoet houdt, voeg dan om te beginnen 50 gram extra suiker toe.

Kerstrecept

Cranberry compote is het hele jaar rond lekker natuurlijk, maar het is extra populair tijdens de feestdagen. Grote kans dat jij dit nu ook leest met je Kerstmenu in je achterhoofd. Met alleen een compote ben je natuurlijk nergens. Gelukkig hebben we hele pagina voor je, vol met Kerstrecepten.

Cranberry compote met een vleugje sinaasappel

Cranberry Compote is heerlijk zoet, zuur en een klein beetje bitter tegelijkertijd. Een klassiek Kerstrecept, dat je makkelijk een dag van tevoren kunt maken.
Porties 8 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 1 zak verse cranberries  340 gr
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 1 sinaasappel sap en schil
  • 1 snuf kaneelpoeder of een stokje

Instructies

  • Was de cranberries, verwijder de rotte cranberries en de stukjes steen en ander vuil en laat de rest uitlekken in de zeef.
    1 zak verse cranberries 
  • Was de sinaasappel, rasp de schil met een fijne rasp (alleen het oranje gedeelte, het witte maakt alles bitter). Pers de sinaasappel uit boven je steelpan en voeg de rasp van de schil, de suiker en het stokje of snufje kaneel toe.
    150 gr witte basterdsuiker, 1 sinaasappel, 1 snuf kaneelpoeder
  • Breng dit aan de kook en roer goed door, totdat de suiker is opgelost. Voeg nu de cranberries toe. De cranberries gaan nu een soort van poppen. Laat ze ongeveer 2 tot 3 minuten open poppen.
  • Zet het vuur lager en laat het nog 10 minuten sudderen. En klaar is je cranberry compote! Wees gerust, de compote wordt een stuk dikker, zodra deze is afgekoeld.
  • Schep de compote over in een schone pot en laat deze afkoelen, voordat je deze in de koelkast zet.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: compote, cranberry, fruit, kerst, kerst bijgerecht

Pin deze Cranberry Compote!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Cranberry compote met sinaasappel en kaneel

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close