Crêpes Suzette – dat klinkt fancy, Frans en moeilijk te bereiden. Die eerste twee zijn zeker waar, maar moeilijk, dat valt ontzettend mee. Traditioneel worden deze dunne pannenkoekjes met sinaasappelsaus geflambeerd, wat een prachtig spektakel geeft. We geven je tips hoe je dit veilig kan doen, maar ook hoe je dit recept voor Crêpes Suzette zonder alcohol kunt maken.
Crêpes Suzette
Crêpe Suzette zijn heerlijke dunne crêpes, die gewenteld worden in een rijke sinaasappelsaus. De basis van de saus is karamel met boter, dus je kan je wel voorstellen hoe lekker dat is. Een echt klassiek Frans nagerecht.
De crêpes kun je van tevoren bakken, deze verwarmen we namelijk aan het einde weer in de saus.
Flamberen of alcoholvrij?
Voor flamberen gebruik je een likeur. In het geval van Crêpes Suzette is dat Grand Marnier; een sinaasappellikeur. Doordat we dit meekoken en flamberen verdampt de alcohol bijna helemaal. Toch kan er wat alcohol achterbkijven. Echter, de hoeveelheid alcohol die achterblijft, is minimaal en wordt vaak als verwaarloosbaar beschouwd.
Mocht je zelfs de kleinste hoeveelheid alcohol willen vermijden, dan kun je deze stap ook overslaan. Het smaak dan wel niet helemaal hetzelfde, het is nog steeds heel erg lekker.
Pin dit recept voor Crêpes suzette
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.