Met deze perfecte, dunne crêpes haal je een stukje Frankrijk in huis. Ah, de heerlijke wereld van Franse gerechten! En wat past beter bij die gedachte dan crêpes? Deze dunne, lichte en verrukkelijke lekkernijen vormen de perfecte traktatie voor elk moment van de dag. Wil je je Franse kookskils verbeteren of heb je gewoon lekkere trek? Crêpes zijn altijd een goed idee!
Dit recept bewijst dat je echt geen dure ingrediënten in huis hoeft te halen voor een Frans recept . Of het nu voor ontbijt, brunch of een zoete snack is, deze luchtige lekkernijen zullen je zeker betoveren. Geniet ervan!
Crêpes, heerlijke dunne Franse pannenkoeken
Als ik aan Parijs denk, denk ik ook meteen aan van die kraampjes waar ze verse crêpes bakken. Met een sierlijke beweging gieten ze het beslag op een grote plaat. Als ware kunstenaars draaien ze met een soort platte hark het beslag tot een superdunne pannenkoek.
In tegenstelling tot de Nederlandse pannenkoek is de crêpe een stuk dunner. Bovendien zijn ze super flexibel en smaken ze heerlijk met een royale laag Nutella.
Crêpe versus Galette
Een veel voorkomend misverstand is dat crêpes gemaakt worden met boekweitmeel. Er zijn zeker dunne Franse pannenkoeken die met boekweitmeel worden bereid, maar dit is het hartige broertje van de crêpe: de Galette.
Zowel crêpes als galettes zijn dunne, platte pannenkoeken die hun oorsprong vinden in de Franse keuken. Ze verschillen echter op verschillende manieren, voornamelijk in hun samenstelling, vulling en gebruik. Terwijl crêpes vaak geassocieerd worden met zoete vullingen zoals fruit, jam, chocolade, slagroom en ijs, gaan galettes juist de hartige kant op.
Pin deze Crêpes !
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Ik wil al heel lang crêpes maken, steeds als ik ze voorbij zie komen dan sla ik de recepten weer op en nog steeds heb ik ze niet gemaakt. Ze zien er heerlijk uit!