Crispy Sticky Sriracha Kipburgers

Deel met vrienden en familie

Deze Crispy Sticky Sriracha Kipburgers zijn lekker knapperig van buiten, maar ontzettend sappig van binnen. De heerlijke Sriracha-saus combineren we met een vleugje honing, zodat het zo lekker sticky en spicy, met een klein vleugje zoet wordt!

Sticky Sriracha Kipburgers

Als je op zoek bent naar een gerecht dat je smaakpapillen doet dansen, dan zijn deze kipburgers iets voor jou! De combinatie van de kruidige Sriracha-saus en de zoete honing zorgt voor een overheerlijke smaakervaring, die je niet snel zult vergeten.

De populariteit van Sriracha is in de afgelopen jaren enorm gegroeid en is tegenwoordig zelfs in de gewone supermarkt te koop. Bij Flying Foodie zijn we helemaal gek op de Crying Tiger Sriracha en gebruiken we het behalve bij deze kipburgers bijvoorbeeld ook bij Pittige eiersalade met Sriracha en Vistaco’s en tal van andere recepten!

Crispy Kipburger

Crispy Kipburgers

Het geheim van deze kipburgers zit hem in de textuur: knapperig van buiten, sappig van binnen. De kipfilets worden eerst gemarineerd in een mengsel van karnemelk en kruiden, voordat ze door een gekruid bloemmengsel worden gehaald. Daarna worden ze gebakken tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Tot slot worden ze ingesmeerd met de heerlijke Sriracha-honing saus, die een pittige kick geeft aan het gerecht.

We combineren de crispy kip met een heerlijk zacht bolletje, zodat je een mooi contrast hebt met het knapperige van de kip!

Crispy Sticky Sriracha Kipburgers

Deze Crispy Sticky Sriracha Kipburgers zijn lekker knapperig van buiten, maar ontzettend sappig van binnen. De heerlijke Sriracha-saus combineren we met een vleugje honing, zodat het zo lekker sticky en spicy, met een klein vleugje zoet wordt!
Porties 6 burgers
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
marineren 30 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

Marinade

  • 300 ml karnemelk
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 ei

Crispy kip

  • 3 kipfilets rond de 600 gr
  • 1 liter olie om te frituren
  • 150 gr bloem
  • 50 gr maïzena
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Burgers

  • 6 zachte bollen
  • 6 blaadjes botersla
  • 1 grote tomaat
  • mayonaise

Saus

  • 50 gr boter
  • 2 eetlepels honing naar smaak
  • 2 eetlepels Sriracha naar smaak

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar heen.
    300 ml karnemelk, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 ei
  • Snijd de kipfilets doormidden, zodat je van 3 kipfilets, 6 platte kipburgers maakt. Leg de kip in de marinade en laat dit zeker 30 minuten marineren.
    3 kipfilets
  • Meng de bloem, maïzena, knoflook- en uipoeder door elkaar heen in een groot diep bord.
    150 gr bloem, 50 gr maïzena, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder
  • Verwarm de olie (ongeveer 175/180 graden) en zet een afkoel-rek klaar met daaronder iets om de olie druppels op te vangen.
    1 liter olie
  • Haal met een vork of chopstick een kipfilet uit de marinade. Leg deze in je bloemmix en draai een paar keer om, totdat alles goed bedekt is. Hou je van extra crispy (ik wel) haal dan dit stukje weer door de marinade en nog een keer door de bloem.
  • Laat je kip rustig de olie in glijden en bak tot de kip aan alle kanten goed goudbruin is; ongeveer 4-5 minuten. Keer regelmatig en laat daarna uitlekken en afkoelen op je klaargezette rek.
  • Snijd de broodjes doormidden, was de sla, snijd de tomaat in plakken en bestrooi met een snufje zout. Leg alles klaar.
    6 zachte bollen, 6 blaadjes botersla, 1 grote tomaat
  • Smelt de boter in een pan en meng de Sriracha en honing er door. Laat kort bubbelen en haal van het vuur.
    50 gr boter, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels Sriracha
  • Wentel de kipburger er doorheen en leg op je broodje. Maak af met de sla, een plak tomaat en wat mayonaise!
    mayonaise
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Aziatisch, fusion
Trefwoord: kip, kipburger, kipfilet, spicy, sriracha, sticky

Pin dit recept voor Crispy Sticky Sriracha Kipburgers

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Crispy sticky Sriracha kipburgers

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Dit was echt goddelijk.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close